Zirkonyum ve porselen kaplama tedavi çeşitleri hastalarımızın istek ve taleplerine göre tercih edilir. Gaziosmanpaşa diş kliniği uzman hekimlerimiz muayene sonucunda ağız ve diş yapınıza uygun kaplama tedavi yöntemleri uygulanır. Zirkonyum ve porselen kaplama için kaplama tedavi fiyatları tedavi türüne göre belirlenmektedir. Zirkonyum mu, porselen mi kararı vermeden önce her iki kaplama tedavisinin avantaj ve dezavantajlarını bilmek gerekir. Keskin diş kliniği merkezimizde uygulanan zirkonyum kaplama tedavisi ve porselen kaplama tedavileri uzman hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi

İçindekiler

Zirkonyum kaplama hastalarımız ve hekimlerimiz tarafından en çok tercih edilen tedavi çeşididir. Zirkonyum kaplamalar diş eti sağlığı ve estetik açıdan faydalı olan bir işlemdir. Uzman hekim kontrolleri ile diş ölçülerinize uygun zirkonyum dişler hazırlanarak tedavi yapılır. Teknolojik bilgisayar destekli hazırlanan zirkonyumlar tamamen sizlere özel olarak üretilir. Sağlam ve estetik yapısı ile hastalarımıza uzun yıllar kullanım imkanı sağlamaktadır. Diğer diş tedavi çeşitlerini desteklemek amaçlı da kullanılabilir. Zirkonyum ve porselen kaplama işlemleri hastanın diş yapısına ve tedavi seçimine göre hazırlanarak uygulanmaktadır. Zirkonyum aslında porselen kaplamaların dezavantajlarına alternatif olarak üretilen tedavidir. Zirkonyum kaplama avantajları;

✔ Zirkonyum kaplamalar diğer kaplama tedavilerine göre daha doğal görünüm sağlar ve estetik diş yapısı oluşturur.

✔ Sağlam yapısı sayesinde uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. 

✔ Zirkonyum kaplamalar aşınma ve yıpranmalara karşı dayanıklıdır. Düzenli hekim kontrolleri ile zirkonyum dişler uzun yıllar kullanılabilir.

✔ Ağız ve diş dokusu ile uyumluluğu en fazla olan diş kaplama tedavi türüdür.

Zirkonyum ve Porselen Kaplama
Zirkonyum Kaplama Tedavisi

Porselen Kaplama Tedavisi

Porselen kaplama, metal destekler kullanılarak yapılan işlemdir. Hekiminiz porselen kaplama için diş ve ağız uyumunu kontrol ederek porselen kaplama için uyumluluğunuzu belirler. Alt yapısı metal destekli olduğu için kullanım aşamasında problemler yaşanabilir. Diş eti ile birebir uyum sağlamadığı için beslenme sırasında yemek atıkları diş aralarına gider ve dişlerde çürümeye neden olabilir. Porselen kaplama tedavileri, fiyat bakımından daha ekonomiktir.

Zirkonyum mu Porselen mi?

Öncelikle zirkonyum mu porselen mi sorusundaki porselenin metal destekli porselen olarak değerlendirdiğimi söyleyerek yazıma başlamak istiyorum. Çünkü zirkonyum kaplamaların üzerine de porselen tozlarıyla işleme yapılır ve aynı metal üstü porselen gibi porselen fırınına girerler.

Dişlerin yapısal bozuklarında, diş eksikliklerinde veya estetik kaygı sebebi ile dişler kesildikten sonra protez yapılır. Kesilmiş dişlerin üzerine yapılan protezler; Tam porselen, Metal üstü porselen, zirkonyum, Lamine, E-max vb. şekilde olabilmektedir. Biz bu yazımızda en çok tercih edilen metal üstü porselen ve zirkonyum arasındaki farklar bakacağız.

Zirkonyum mu daha iyi, Porselen mi?

Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenliği metal üstü porselene göre çok daha fazladır. Bu sayede zirkonyum kaplamalar doğal dişlere yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmakta ve doğal diş gibi estetik bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Diş eti uyumu zirkonyum diş kaplamalarında porselene göre daha iyidir. Zirkonyum kaplamaların altyapısı da üst yapısı da diş gibi beyaz olduğu için en ince olduğu diş eti bölgesinde de doğal diş gibi beyaz olacak ve diş etinin altında mor bir görüntü oluşmasına engel olacaktır.

Zirkonyum ve Porselen Kaplama
Zirkonyum ve Metal Üstü Porselen Alt Yapı Farkı

Metal üstü porselen, zirkonyum kaplamaya göre daha ucuzdur. Zirkonyum kaplamaların altyapıları CAD-CAM denilen 3 boyutlu tarayıcılar ile hazırlandığı için maliyetleri çok yüksek olmaktadır. Zirkonyum ışık geçirgenliği ile metalden daha sağlam yapılıdır. diş etleri ile birebir uyum sağlar. Bu nedenle zirkonyum kaplama tedavileri hekimler tarafından en sık tercih edilen tedavidir. Zirkonyum ve porselen kaplama dişlerde estetik görünüm ve uzun vadede daha uygun fiyatlarla uygulanır.

Metal Destekli Porselen Kaplama

Estetiği bozulan dişleri düzeltmek için uygulanan tedavilere metal destekli porselen kaplama denir. Metal destekli kaplamalar için nikel, altın, krom ve metal porselenler kullanılır. Aşınmış ve çürüyen dişlerde estetikliği kazandırmak ve dişlerin işlevselliğini kazandırmak amacı ile zirkonyum ve porselen kaplama tedavileri uygulanır. 

Ön veya arka dişlerde oluşan bozukluklar için zirkonyum ve porselen kaplama tedavileri uygulanmaktadır. Kaplama tedavi çeşitleri gelişen teknoloji ile beraber çeşitlilik kazanmakta. Keskin diş kliniği olarak teknoloji yeniliklerini yakından takip ederek hastalarımıza kesin ve kalıcı tedaviler uyguluyoruz. 

Zirkonyum kaplamalarla ilgili daha detaylı bilgiler için tıklayabilirsiniz.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 38 Ortalama: 4.2]

  1. Levent ceylan diyor ki:

    Zirkonyum kaplama için verdiğiniz fiyat neye göre. Yani bir diş için mi? Ben altı ön üst dişimi ve altı ön alt dişimi yaptırmak istiyorum. Dişlerin iyi durumda ama beyaz değil buna sebeb kaplama yaptırmak istiyorum. Bana toplam ortalama maliyeti ne olur ve siz neyi tavsiye edersiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir