20′ lik diş çekimi adından da anlaşılacağı üzere 20′ li yaşlarda çıkan daimi yani kalıcı dişlerdir. 17-18 yaşlarından 30-35 yaşlarına kadar çıkabilmektedir. Ne zaman çıkacağına veya çıkmayacağına kendisi karar veren ama kararsız bir diştir.

Yirmilik dişler bazı durumlarda kendilerine çıkmak için yer bulamayabilir ve çene kemiğinde çıkmadan kalırlar böyle durumlarda biz bunları gömülü 20 yaş dişleri diye adlandırıyoruz. Bu tip gömülü yirmi yaş dişleri enfeksiyon odağı olabileceği gibi çenenin yapısını bozarak dişlerin düzenini de bozabilirler. Böyle bir durumun olup olmadığını anlamak için panaromik röntgen çekilir ve 20′ lik dişin çevre dokularla ilişkisi incelenir.  

Başka bir yirmilik diş sorunu ise çenenin çok dar olmasına bağlı olarak, düz konumlu olan 20′ lik dişin tam olarak çıkmaması ve yarı gömük olarak adlandırdığımız durum ortaya çıkmaktadır. Yarı gömük 20′ lik dişin etrafındaki diş eti tam olarak dişin çevresini saramadığı için o bölgeye besin gömülmesi olup kolayca iltihaplanmasına sebep olabilmektedir. Bu da yirmilik diş ağrısı ve ihmal edilirse yüzde şişmelere, ağız açamamaya, yemekleri çiğnemede zorluklara kadar gidebilir.

Yarı gömük 20′ lik dişlerin çevresinin temizlenmesi dişin çok arkada bulunması dolayısıyla zordur ve çevredeki dişleri de etkileyerek onların da çürümesine ve onlarında kaybedilmesine sebep olabilirler.

Hangi 20′ lik Dişler Çekilmeli?

İçindekiler

🔸 Fırçanın ulaşamadığı ve dişi temizlenmenin zor olduğu durumlarda plak birikimine sebep olup ağız hijyenini bozacak durumdaki 20’lik diş çekimi yapılabilir.

🔸 Yanağa doğru eğimli olarak çıkıp rahatsızlık veren yirmilik dişler,

🔸 Yarı gömük dişlerin diş etlerine besin gömülmesi oluyorsa bu besin artıkları diğer dişlere zarar verir. Bu nedenle 20 ‘lik diş çekilmesi gereklidir.

🔸 Yarı gömük 20′ lik dişin diş etlerinde meydana gelen enfeksiyonda yirmilik dişin çekilmesine bir sebeptir.

🔸 Yanındaki dişe baskı yapıp ağrıya sebep olduğunda,

🔸 Tam gömük 20′ lik dişlerin bazıları enfeksiyon ve kist oluşumuna sebep olabilmektedir. Bu gibi durumların kontrolü yapılmalı ve ona göre çekim kararı verilmelidir.

20′ lik Diş Nasıl Çıkar? Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Dişin tam ya da yarı gömük olduğu durumlarda ameliyat ile dişin alınması daha uygun olur. Ameliyat deyince hemen korkmayın 20′ lik diş ameliyatları büyük bir çoğunluğu normal diş çekimlerinde de kullanılan lokal anesteziler ile yapılır. Yani sadece çekilecek dişin olduğu bölge uyuşturulur.

20' lik Diş Çekimi
Horizontal 20lik Diş Röntgeni

Lokal anestezi sonrası steril koşullar sağlanır ve diş çekim aletlerinin yardımıyla 20′ lik diş çekimi yapılır. Ameliyat sonrasında çekim yapılan bölge dikiş atılabilir. 1 hafta sonra dikişleri aldırmaya gelebilirsiniz.

[ VİDEO ] Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler.

20’lik Diş Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler.

20′ lik diş çekim bölgesi aynı zamanda bir yara bölgesi de olduğu için iyileşme sürecinde ağrılar meydana gelebiliyor. Daha az çekim ağrı olması için aşağıdaki maddelere dikkat edilmesi daha fazla ağrımasının önüne geçecektir.

🔸 20′ lik diş ameliyatı sonrası pamuk tamponu 30dk boyunca ağzınızdan çıkarmayın ve çekim bölgesinde tutun.

🔸 Çekim yapıldıktan sonra o gün boyunca tükürmek ve gargara yapmak kesinlikle uzak durulmalıdır.

🔸 Ödemi en aza indirmek için ilk 12 saat buz uygulayabilirsiniz.

🔸 1-2 gün sigara ve alkol kullanmak çekim bölgesi için tehlikelidir.

🔸 Çekim yerini temiz tutmaya özen gösterin.

🔸 Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durun.

🔸 Çekim bölgesiyle ilk 24 saat çiğneme yapmaktan uzak durun.

🔸 20′ lik diş ameliyatı sonrası uyuşukluk geçene kadar yemek yemeyin.

🔸 Çekimden 1 gün sonra çekim yerini çok sert olmayacak şekilde fırçalaya bilirsiniz.

🔸 Ağız temizliğimize normalden daha fazla önem gösterelim.

🔸 Doktorunuz ilaç verdiyse söylediği şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.

20′ lik Diş Çekimi Fiyatları

20′ lik diş çekimi fiyatı her yıl TDB’ nin belirlediği ücretler üzerinden hesaplanır. 20′ lik diş çekimi fiyatı forum sitelerinde birçok farlı fiyatlar bilgi verilmektedir. Keskin Diş Kliniği merkezimizde uygulanan 20′ lik diş çekimi fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yirmilik diş çekimi ne kadar sorularınızın en doğru cevabını bizlerden alabilirsiniz. 


20′ lik Diş ile İlgili En Sık Sorulan Sorular

20' lik Diş Çekimi
20′ lik Diş Bölgesi

👉 Ağzımızda kaç tane yirmilik diş bulunur? 20′ lik diş hangisi?

Ağız içinde toplamda 4 adet yirmilik diş bulunur. Bunlar 2si alt 2si üst olmak üzere çenenin sağ ve sol en arkasında konumlanmışlardır. Üst çenede de 20’lik diş çıkar mı diye bir soru almıştım bunu da cevaplamış oldum.

👉 20′ lik diş çıkarma belirtileri nelerdir? 20′ lik diş ağrısı nasıl olur?

Yirmilik dişler hiç belirti vermeden de çıkabildiği gibi diş eti şişliği, ağız açma ve kapamada zorluk, boğaz ağrısı, dişlerde baskı hissetme, yanağa batma, kulak ağrısı, baş ağrısı vb. belirtileri gösterebilmektedir. 20′ lik diş çıkardığınızı nasıl anlarsınız? Yazdığımız bu yirmilik çıkarma belirtileri dişiniz çıkmaya çalışırken ya da çıktıktan sonra başınıza gelebilir.

👉 20′ lik diş eti şişmesine, ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı nasıl geçer?

Diş eti şişmeleri, diş ile diş etinin arasına yemek artıklarının girmesi yani besin gömülmesiyle ya da dişin çürümesi ve sonucunda iltihaplanmasıyla apse oluşumu ve diş etini şişirmesiyle oluşur.

Besin gömülmesiyle oluşan bir diş eti şişmeniz varsa o bölgeyi çok iyi temizlemeniz durumunda şanslıysanız ağrınız geçecektir.

Dişin çürümesi sonucu apse oluşumu sonrası şişme gerçekleşmişse dişinizin açılması ya da doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmanız ve dişinizi çektirmeniz gerekecektir.

Eğer ki boğaz ağrınız varsa da doktorunuzla konuşup uygun bir ilacı alabilirsiniz.

👉 20′ lik diş iltihabı, apsesi nasıl geçer?

Yirmilik diş apsesinin geçmesinin tek yolu, apseye sebep olan 20′ lik diş çekimi yapılmasıdır. Çekilmeyen dişlerdeki iltihaplanma tekrarlayacağı için ağrılarınız daha kötü bir şekilde tekrarlayacaktır. Kısa süreli çözümler istiyorsanız doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz.

👉 20′ lik diş kaç yaşında çıkar?

Genellikle 16-25 yaşları arasında çıkan bu dişler çok nadir de olsa bu yaşlar dışında çıkabilmektedir. 50 yaşınızda da yirmilik dişiniz çıkabilir.

👉 20′ lik diş çekimi sonrası ağrı ne kadar sürer?

Ağrının ne kadar süreceği dişin konumuna, sinire yakınlığına, ameliyatın zorluğuna göre değişim gösterir. Ayrıca ağrının süresi sizin doktorun dediklerine uyup uymamanıza göre de değişir. Siz yukarıdaki 20’lik Diş Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı yazıma bakabilirsiniz. 

👉 20′ lik diş ameliyatı sonrası kanamam var ne yapabilirim?

Kan sulandırıcı ilaçlar kullanmıyorsanız ya da sistemik bir rahatsızlığınız yoksa kanamanız devam etmeyecektir. Sizin kanama var diye düşündüğünüz ağzınıza gelen kan tadı olabilir. 24 saat içinde hala kan tadı devam ediyorsa doktorunuza durumu bildirmenizde iyi olabilir.

👉 20′ lik dişlerin hepsi birden çekilir mi, iki yirmilik diş aynı anda çektirilir mi ?

Çok acil değil ve ağrınız yok ise tek tek çektirmek daha uygun olabilir. Ama genellikle tercih ettiğimiz aynı bölgedeki alt ve üstten olmak üzere 2 adet çekmektir. Böylelikle çekim yapılmayan bölge ile yemek yemeye devam edebilirsiniz.

👉 20′ lik diş ameliyatından sonra dikiş aldırma yapmazsak ne olur?

Ameliyattan sonra doktorunuz dikiş aldırmaya geleceksiniz dediyse mutlaka gitmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda kendinden rezorbe olan dikişler kullanılabilmektedir o zaman gitmenize gerek yoktur. Bu süre yaklaşık 1 hafta olmaktadır. Ameliyattan sonra dikişleri aldırmaya gitmezseniz, dikişlerde plak birikimi olacak en başta kötü kokuya sebep olup sonrasında iltihaplanmalara sebebiyet verecektir.

👉 Ameliyat sonrası dikiş ipini yuttum bir sakıncası olur mu?

Hiç bir sorun olmaz. Genellikle ipekten yapılmış dikiş ipleri sindirilerek çıkacaktır.

👉 Gömülü 20′ lik diş çekimi sonrası ağrı ne kadar sürer?

20′ lik diş çekimi sonrasında uyulması gereken kurallara sorunsuz bir şekilde uyguladıysanız çok ufak ağrılarınız olabilir ama bu ağrılar siz ağrı kesici içtikten sonra geçer.

👉 20′ lik diş çekimi sonrası boğaz ağrısı olur mu?

20′ lik diş çekimi sonrası boğaz ağrısı bazı hastalarımızda olabiliyor. Genellikle çekimden 1-2 gün sonra kendiliğinden geçiyor.

👉 20′ lik diş çekimi sonrası dikiş alımı ne zaman yapılır? Ağrı olur mu?

20′ lik diş çekimi sonrası dikiş alımı esnasında ağrı olmaz. Çekimden 1 hafta sonra dikiş aldırmaya gidebilirsiniz.

👉 20′ lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20′ lik diş bölgesini çok iyi fırçalamak, doktorunuzun verdiği ilaçları zamanlarına dikkat ederek içmek, diş ipi kullanarak gömülen besinleri çıkarmak yirmilik diş ağrısına iyi gelir. Bazı durumlarda soğuk su ile çalkalamakta 20′ lik diş ağrısına iyi gelebilmektedir.

👉 20′ lik dişin yerine ne yapılır? İmplant yaptırabilir miyiz?

20′ lik dişin yerine bir diş yapmak çok gereksiz olur. 20lik dişlerin çiğnemeye katkısı %1-2 olduğu düşünülürse bu oran için o bölgeye temizlenmesi zor bir diş yapmak çok mantıksız olur. Bu sebeplerden dolayı 20lik dişin yerine implant yapılmasını da uygun bulmuyorum.

 

Hangi dişlere implant yapılır? öğrenmek için tıklayın.

Kaynaklar: www.wikipedia.com

 

 

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 32 Ortalama: 4.4]

  1. Zeynep diyor ki:

    Merhabalar 20 lik gömülü dişimi çektirdim 3. Günden itibaren yüzümde ve boynumda morarma meydana geldi bugn 4. günü Moraran yerlerim sarı renge dönüştü ağrım hala devam ediyor bu normal belirtiler mi

  2. Emel diyor ki:

    Merhaba hocam 20lik dişimi yaklaşık 1 ay önce cektim ama dikişlerimi 5 .gün aldırdım dişimin cekildiği yer delik dikişlermi tutmamış yoksa anlamadım kendiliginden kapanırm o delik tedirgin oldum

  3. Ömer Batuhan diyor ki:

    Merhaba hocam. Ben 20’lik diş ameliyatı oldum, şuanda 5. günü. Dikişlerim yanağıma yapıldığını fark ettim. Çenemi sadece 2 parmağın girebileceği kadar açabiliyorum sadece. Fazla açtığımda çenemde zorlanma oluşuyor ve yanağımdaki dikişler gerildiğinden acısından çenemi kapamak zorunda kalıyorum. Normalde böyle olması mı gerekiyor?

  4. Emine uy diyor ki:

    Merhaba hocam bugün gömülü olan yirmilik dişimi çektirdim dikiş atıldı ama diş plağı kullanıyordum ne zaman diş plağımı kullanmaya başlayayım.

  5. isilay diyor ki:

    Merhaba ben 20 lik dis ameliyati oldum ama dikislerimi aldirmaya gidemedim bi turlu 20 gun gecti aradan etimle birlesmis gibi gorunuyor dikisin gec alinmasi bir problem olustururmu

  6. Elif diyor ki:

    Hocam yirmilik dişimi aldıralı 16 gün oldu ama dikişler erimedi daha. Doktorum gelmene gerek yok kendiliğinden eriyecek dedi ama ipin rengi beyaz ve kalın. Doktorum bi yanlışlık yapmış olabilir mi kafa karışıklığıyla? Eriyen ip 16 gün boyunca ilk günkü gibi kalır mı? Cevabiniza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

  7. Anonim diyor ki:

    Merhabalar. Gömülü yirmilik dişlerimi çektirdim aradan 1-2 saat geçti. Dikişlerden kanama hâlâ devam ediyor. Az önce doktorun verdiği ilaçları kullandım, ilaçların arasında gargara da vardı. Kanamanın sebebi gargara olabilir mi? Bu durumda ne yapmak gerekir? Teşekkürler

  8. serkan mahir diyor ki:

    hocam merhabalar yirmilik dişimi çektireli tam 1 sene olacak neredeyse alt çene sağ tarafımda yirmiliğin çekildiği yerde hafif bir şişme tarzı bir şey oluştu ama ağrı apse intihap gibi bir durum yok bu neden olur acaba bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

  9. Huzur diyor ki:

    Hocam iyi geceler,20 yasindaki oglum sag alt 20’lik dişi gömülü yan yatmış ve altında kist olusmus cuma gunu her ikiside alındı,dört dikis atıldı ama bugun sızıntı seklinde kanama ve şişlik var.24 saatten sonra kanamanin durmasi gerekiyormuş enfeksiyon kapmasindan korkuyoruz.bu kanama olabilir mi normal mi?şişlik için 12 saat buz koyduk ara ara ama yinede cok sisti bunun icinde ne yapabiliriz?bizi en cok tedirgin eden kanama.tesekkur ederim.saygılarımla

  10. Arif diyor ki:

    Hocam 2 gün önce sol alt (yarı gömük) ve sol üst yirmilik dişimi cektirdim. (3ay öncede sag alt ve sol üst cektirmistim.) Su an baktığımda dişlerin çekildiği yerin üstünde, -nasıl tarif edeyim bilemedim ama- üst yirmilik disimin üstünde damak bölgesine yakin bir yerde şişlik beyaz iltihap gibi parçalar ve büyük yara olduğunu gördüm. İşlemden önce uyuşturucu iğnelerin vurulduğu yerler… Bunlar iğneden ötürü olabilir mi? Orada iğneler tahribat yaratmış olabilir mi? 3 gun daha antibiyotik kullanacağım ama 3 günde iyilesir mi emin olamadim. Sorun teşkil eder mi? Ne yapmam gerekir?

    Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim

  11. Mert diyor ki:

    Merhaba 20 lik çekimim 1,5 ay oluyor fakat hala bir sertlik ve sislik var doktorum gargara yap demisti yapıyorum herhangi bir fayda alamadım

  12. Selin diyor ki:

    Merhaba hocam. Tam 1 hafta önce sağ alt yirmilik dişimi ameliyatla aldırdım. Fakat 2-3 gün sonra dikişlerimi aldırmaya gidebileceğim. Dikişler biraz daha ağzımda kalsa ciddi bir sorun olur mu?

  13. Çiğdem diyor ki:

    İki gün önce sol alt yirmilik dişimi operasyonla aldılar.dün gece dikişim açıldı çok kanamam oldu doktorum yeni dikişe gerek yok dedi.ama hala ağrıyor ve kanıyor gargara yspmayida bıraktım tükürmeyeyim diye.

  14. Seher ulaş diyor ki:

    Merhaba hocam ben dün 20 lik diş çektirdim yatay şekildeydi tam yatık gömülü ucu sinirlere yakındı duvar oluşturmuştu diğer dişime cerrahım dişin başını kesti ve kaldırtrak çıkardı şuan dudak uyuşukluğum devam ediyor sizce normal mi ?

    • Ayşe diyor ki:

      İyi günler bir hafta önce alt yirmilik dişimi aldırmıştım dün de dikişlerimi aldırdım yüzümde ki belirgin şişlik inmesine rağmen çenemde sert ve dikkatli bakınca belli olan şişlik mevcut doktorum herhangi bir şey söylemedi ama geçer mi bu muayene olmam gerekir mi

  15. Mehmet diyor ki:

    Iyi gunler ben 1 ay once 20 lik disimi cektirdim ama hala uyusukluk gitmedi doktorum.bana 6 ay surer dedi sizce dogrumu tesekur ederim

  16. Gökçe Yıldırım diyor ki:

    Merhaba Hocam ,
    2 gün önce 20’lşk dişimi normal bir şekilde çektirdim ancak ağrılarım devam ediyor ve ağzımın içinde demir gibi bir tat var sürekli. Bu normal midir yoksa endişelenmem gerekir mi?

  17. Aydin er diyor ki:

    Slm ben 20 lik diş için doktora gittim ben çekemem dedi senin işin iyibir cerrah lazım dedi ameliyatla çekilmesi lazım dedi bende disden korkuyorum yalana gerek yok bu 20 lik disimi elinde sonunda cekdircemmi ve çok.acirmi

    • Hamza Keskin diyor ki:

      Merhaba,
      yazımdada belirttiğim gibi, herhangi bir zarar vermiyor ise 20lik dişleriniz ağzınızda kalabilir. Ağrı olmaz merak etmeyin. Çekilmesi gerekiyorsa çektirin.
      Geçmiş olsun.

  18. Ahmet diyor ki:

    Merhaba . 4 gün önce sol alt 20 ligimi cektirdim. Cekimde igne yaparken elektrik çarpması gibi bir durum oldu. Şuan dilimin uyuşukluğu hala geçmedi. Dilimde yanma var. Bu durum için b vitamini verdi . Ne zamana geçer acaba

  19. Aykut diyor ki:

    Merhaba ben Garsonum gömülü 20 lik diş amaliyatı olucam kaç gün rapor verilir işimizi durumumuzu bildirmemiz rapor gününü degiştirir mi? Teşekkür ederim

  20. NERGİZ ATASEVER diyor ki:

    Merhaba geçtiğimiz pazartesi yirmilik dişim normal çekildi.Ancak kaç gün oldu ilacın etkisi geçince ağrı oluyor ve şişkinlik geçmıyor. Yemek dahi yiyemiyorum daha fazla ağrı olmasın diye .Sizce şişkinlik ve ağrım kaç güne geçer

  21. sadık ertekin diyor ki:

    İyi günler. Geçen sene 20lik dişim çürük olduğu için çektirdim. Ameliyatsız normal çekmişlerdi . diş çekildikten sonra 1,5 ay çenemi açamadım. alt ve üst çemeni ayırıp ağzıma kaşık bile girmiyordu. 2 3 kutu kas gevşetici bitirmiştim. Bu çene kitlenmesinin sebebi neydi merak ediyorum. Gömülü ameliyatla çıkarılması gereken dişi normal mi çekmişlerdi acaba? bi gömülü dişim daha var ve bu çene kitlenmesi durumunu bir daha yaşamak istemiyorum.

    Teşekkürler

    • Hamza Keskin diyor ki:

      Merhaba,
      gömülü ve ameliyat ile çıkması gereken dişinizin normal bir şekilde çıkarılması imkansızdır. Sizin çekiminiz normal bir çekimdir. Çekim sonrası içilen 1 sigara bile bazen bu çene açamamanıza sebep olabilir. Gömülü dişiniz size problem yaratmıyor ise çektirmenize gerek olmadığını düşünüyorum.
      Geçmiş olsun.

  22. KADİR diyor ki:

    iyi akşamlar 20 lik dışımı çektirdim 1 buçuk hafta önce şuan iyiyim ama dilimle ve elimle çektirdiğim 20lik dışımın çevresini yokladıgımda elime sert birsey geliyor damagin icinde acaba icinde parca kalmis olabilir mi bunu nasil anlarim ve ogrenebilirim

  23. Arif diyor ki:

    Hocam selamlar

    8 gün önce sağ alt ve sağ üst olmak üzere iki adet yirmilik diş cektirdim. Özellikle sağ altta yer alan gömülü diş cok zor çekildi ve kökünü cikartabilmek için epey emek harcandı. 5 gün antibiyotik kullandim buna istinaden gargara ve ağrı kesici ancak hala ağrılarım var. Sağ yanağim hala hafifte olsa şiş, sormak istediğim dikiş alınan bölgede bir acı yok ama özellikle soğuk su içtiğimde sağ altta alınan gömülü 20lik dişin hemen yanındaki dişte şiddetli sızlama oluyor. Bu normal midir korkacak herhangi bir durum söz konusu mudur? Saygilarimla

  24. Deniz İpek diyor ki:

    Merhaba. Gömülü yirmilik diş çekimi sonra 3. gün kulak ağrım başladı, çekim olurken çenem çok zorlanmıştı. Buna bağlı olabilir mi? 5. günümdeyim, şişimin inmesi gerekmez miydi sizce?

  25. Beyza Nur diyor ki:

    İyi günler 20 ilk yaş dişimi Salı günü ameliyat ile aldırdım bugün cuma günü dün iltihap olmasın diye biraz nazikçe fırçalamaya çalıştım ancak sonrasında inanılmaz bir agrı oldu tekrardan fırçalamaktan korkuyorum iltihaplanmaması için sadece tuzlu su ile garlara yapmak sizce yeterli olur mu yoksa yine de iltihaplanma olabilir mi ?

  26. Eda diyor ki:

    Yarın yarı gomuk sağ alt yirmiligim aldıracağım. Fakat çok korkuyorum. Çekim öncesi passiflora şurup içmem önerildi ne derece doğru? Ve diğer 20liklerimle ilgili herhangi bir sorunum yok onları da cektirmeli mıyım.

  27. Selin Ay diyor ki:

    Merhaba hocam,
    Yirmilik dişim yan olması nedeni ile bir çoğu gömülü. Çürüme var olması nedeni ile çekilmesi gerektiği söylendi ama sinire çok yakın olduğu için sıkıntı olabileceği söylendi ama aynı şekilde çürüme ilerlerse de gene sinire baskı yapabilirmiş. Acaba başka bir seçenek olabiliyor mu? Mesela çekilmeden çürüğe tedavi gibi, siz ne önerirsiniz acaba?

  28. Gül Küpeli diyor ki:

    20 lik diş çekimi sonrası anestezi etkisi kaç saatte geçer? 4 saat olmasına rağmen hala geçmedi bu normal bir durum mu? Teşekkkür ederim.

  29. ayşegül terazi diyor ki:

    İyi çalışmalar 1 ay once 20 lik dişimi çektirdim ve suan 1 ay olmasına ragmen bu sabah cekim yeri ağrısı ve yuzumde sislik var acaba neden olmuştur ?

  30. Ebru diyor ki:

    3 gün oldu 20 lik gömülü dışımı çektirdim fakat dikisim açıldı iplikler ağzıma geldi aynadan baktım da çukur gözüküyo ve çok ağrı var ne yapmam gerekio ağrı kesici içmeme rağmen agrım gecmio şimdiden teşekkürler

  31. aysel görmez diyor ki:

    merhaba hamza 27 yaşındayım ancak 20 lik denilen dişlerim hala çıkmadı ne zaman çıkar yaşım ilerleyince çıkarsa bana sıkıntı yaratır mı ?

  32. Fatma Nur diyor ki:

    Merhaba yirmilik gömülü diş problemi yaşıyorum alt yirmiliklerim aldırdım ayrı ayrı operasyonlar ile fakat üst yirmiliklerimi aynı anda aldırabilecek miyim

  33. Emine diyor ki:

    Merhaba. 4 gün önce 20lik diş ameliyatı oldum. Hâlâ ağrım var ve çok az kanama oluyor. İlaçlarımı da düzenli kullanıyorum. Ne yapmalıyım.

      • İrem diyor ki:

        Merhaba 4gün önce sağ alt yan gömülü 20lik dişimi aldırdım. Operasyonun oldugu akşam çekilen diş tarafındaki yanagımda iltihaplanma oldu aradan 3gün geçtikten sonra da dikiş iplerinin altı beyaz beyaz iltihap gibi görünüyor. Çok acı çekiyorum. Ne yapmalıyım, teşekkürler.

        • Hamza Keskin diyor ki:

          Merhaba,
          diş iplerinin beyaz beyaz gözükmesi iltihap eğildir korkmanıza gerek yok. Ama ağrınız 3 gündür geçmiyor ise çekimi yaptırdığınız doktor ile görüşmenizi tavsiye ederim.
          Geçmiş olsun.

  34. Furkan Ahmet Kara diyor ki:

    Merhaba hocam , ben 20 lik dis ameliyatı oldum gömülü dışi operasyon ile alip dikiş attılar. Ama doktora sormama rağmen nelere dikkat etmem konusunda detaylı bir bilgi vermedi . Bana gargara ve tok karnina kullanmam icin antibiyotik verdi ama 24 saat garvara kullanamayacagim icin yedigim yiyeceklerin kalintisi ameliyat yerinde kalirsa bir sıkıntıya sebebiyet verirmi yada orada biraz su bekletip yutsam sıkıntı olurmu bunu merak ediyorum. Sadece corba yemeye calistim ama oraya gitmesinden korkuyorum su icmeye bile korkar oldum .

  35. Gamze Hazal Ergün diyor ki:

    Hocam çenemden kulağıma kadar vuran ağrının 20 lik kaynaklı olduğunıu düşünüyorum Cerrahi mi çekim olur yada normal çekim mi olur nasıl öğrenebiliriz acil yardımm 🙁

  36. Burak diyor ki:

    Merhaba Hamza bey,
    Ben perşembe günü sağ alt üst olmak üzere 2 yirmilik dişimi aldırdım üstteki dış normaldi ancak alt 20lik dışım yatay konumdaydi. Doktorumun verdiği bütün ilaçları ve tavsiyelere uymama rağmen halen daha ağrı var yatay dişin çekildiği bölge de bu ağrı ne kadar sürer ?

    • Hamza Keskin diyor ki:

      Merhaba,
      Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmaya devam edin. Ağrınız 3-4 gün içinde geçecektir. Ağrı kesici içtiğiniz halde ağrınız geçmiyor ise doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye edebilirim.
      geçmiş olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir