Ön bölge ara yüz dolgusu nedir? Diş çürüğü çok eski bir sorundur, ancak iki diş arasında kalan gizli çürükler hem hasta hem de diş hekimi için oldukça rahatsız edicidir. Ön dişlerde oluşan çürükler gülümsemeyi engelleyeceği gibi ağız sağlığını da tehdit etmektedir. Çürük, iki diş arasında oluştuğunda, diş hekiminin dolguyu yerleştirecek alana ulaşabilmeleri için dişin yapısını daha fazla aşındırması gerekecektir. En iyi savunma biçimi, özellikle iki diş arasında gizli çürük oluşmasını tamamen önlemektir. Bu nedenle ön bölge ara yüz dolgusu tedavisi uygulanmalıdır. Erken önlem alınarak ön diş dolgusu ile çürüğün ilerlemesi durdurulur.

Ağzın diğer bölgelerinde uygulanan bir diş dolgusunda dayanıklılık, fonksiyon ve uzun kullanım ömrü hedeflenirken; ön diş dolgusunda ise tüm bunların yanında doğal görünüm özellikle estetik diş görünümü hedeflenir. Gülümseme esnasında diş görünümü özgüven açısından önem taşımaktadır. Diş yapısına bağlı olarak birçok birey de diş arası boşluklar gözlemlenmektedir. Bu aralıklar estetik açıdan hoş görünüm sağlamazlar. Bu nedenle ön bölge ara yüz dolgusu teknolojisi geliştirilerek ön bölge ara yüz dolgusu ihtiyacını karşılamaktadır.

Ön Bölge Ara Yüz Diş Dolgusu

İçindekiler

Ön diş dolgusu, diastema adı verilen dişler arası boşlukların kapatılması, diş çürükleri ya da travma nedeniyle hasar görmüş dişlerin yeniden restore edilmesi amacıyla uygulanan ön bölge ara yüz dolgusu tedavilerdir. Tedavide kullanılan dolgular ise uzun yıllardır beyaz dolgu olarak tabir edilen kompozit reçinelerdir. Kompozit dolgular kullanıma sürüldükleri ilk yıllardan bu tarafa oldukça fazla değişime uğramış, doğal dişi daha iyi taklit edebilmesi amacıyla içerisine seramik ve plastik parçalar ilave edilmiştir.

Ön bölge ara yüz dolgusu
Ön Bölge Ara Yüz Diş Dolgusu

Kırılan ön diş için dolgu mu yoksa zirkonyum tedavisi seçileceği diş hekimlerinin deneyimlerine göre karar verebileceği bir karardır. Yüksek oranda madde kaybı olan veya kanal tedavisi nedeniyle canlılığını kaybeden dişler için estetik bir diş kaplaması çok daha uzun ve sağlıklı bir tedavi yaklaşımı olabilir.

Ön Bölge Ara Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Tedavi sırasında dolgu yapılacak diş sayısı, diş yapısındaki çürük veya aşınma durumları ön bölge ara yüz dolgusu tedavisinde belirleyici kriterlerdir. Ön dişte oluşan çürük için çürük temizlenerek restore edilmesi gerekmektedir. Ön bölge dişlerde çürük yok ise sadece ara boşluğu mevcut ise estetik gülüş için ön bölge ara yüz dolgusu planlaması yapılacaktır. Ön bölge ara yüz dolgusu aşamaları;

🔹 Ön bölge ara yüz dolgusu yapılacak olan diş yüzeyinin pürüzlü olması gerekir ve bunun için diş yüzeyine özel uygulamalar yapılır.

🔹 Bir süre bekledikten sonra diş yüzeyi su spreyleri ile temizlenir.

🔹Kuruyan diş yüzeyine yine özel solüsyonlar uygulanır ve bir süre daha diş beklemeye alınır.

🔹 Ön bölge ara yüz dolgusu için diş yüzeyinde istenilen pürüzlük elde edildikten sonra ön diş dolgusu tabaklama veya kompozit, seramik maddeler tabaka halinde diş yüzeyine eklenir.

🔹 İşlem sonrasında fazla dolgu artıkları temizlenir ve diş yüzeyleri parlatılıp cilalanarak işlem sonlandırılır.

Ön diş dolgusu tedavilerinde genelde zirkonyum kaplama kullanılır ve ton renkleri sizlerin isteğine göre belirlenmektedir. Ön bölge ara yüz dolgusu tedavi süreci boyunca hekiminiz sizlere her konuda yardımcı olacaktır.

Ön Bölge Ara Yüz Dolgusu
Ön Ara yüz Dolgusu

Ön Bölge Ara Yüz Dolgusu Fiyatları

Ön bölge ara yüz dolgusu fiyatları diş kliniklerinde farklılık göstermektedir. Ön diş dolgusu fiyatları kullanılan malzemeler, uygulama yapan hekim deneyimi, tedavi süreci gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Keskin diş kliniği ön bölge ara yüz dolgusu net fiyat bilgisi için hekimlerimize muayene olabilirsiniz. Uygulanacak dolgu tedavisi için hekimlerimiz muayene ettikten sonra karar vererek sizlere net fiyat bilgisi verebilir. Ortalama olarak ön bölge ara yüz dolgusu fiyatları için kliniğimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Aşırı madde kaybı olan bir veya birkaç yüzeyi kırılmış olan azı dişlerinde, her iki tarafında da geniş ara yüz çürüğü problemi olan azı dişlerinde, kanal tedavisinden dolayı kırılganlığı artmış ve diş dokusunun fazlasıyla inceldiği azı dişlerinde genel olarak ön bölge ara yüz dolgusu uygulanır. Yapılacak olan tedavi çeşidi ağız ve diş yapısına uygun olarak tercih edilir. Ön bölgedeki çürükler kompozit dolgular sayesinde kendi dişiniz gibi yapılabilmektedir. Bu tedavi 1 seansta (yaklaşık 30-40dk) yapılmıştır.

 

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir