Diş hekimimiz ağzımızdaki bütün dolgu, kanal tedavisi, temizlik vb gibi işlemleri bitirdi ve artık yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz, çünkü o koltuğa bir daha oturmak istemiyoruz yada ağrıyla tekrar oturmak istemiyoruz diyelim:) Peki bunun için evde size düşen görevler neler. Evde diş bakımı nasıl olmalı, ne yapmalıyız, ne yemeli-içmeliyiz, nelerden uzak durmalıyız bunları anlatmaya çalışacağım.

Evde Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

  • 1 sabah 1 akşam yatmadan önce olmak üzere günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamalıyız. Günde 1 kere fırçalarım diyorsanız bunu gece fırçalamadan yana kullanmalısınız:) Doğru fırçalama nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın!
  • Hangi macunu kullanmalıyız diye soracak olursanız eğer ki özel bir durumunuz yoksa ( Varsa hekiminiz bilgilendirecektir) Herhangi bir macun ile yaptığınız diş fırçalama işlemi diş bakımınız için yeterli olacaktır.
  • Fırçalamaya başlamadan önce fırça ıslatılmamalıdır ve macun nohut tanesi büyüklüğünü geçmeyecek kadar konulmalıdır. Macunun fazla koyulması faydadan çok zarar verecektir.
  • Günde 1 kere yapmak zor gelsede diş ipi kullanmanız tavsiye edilmektedir. Çok zor geliyor ise haftada 2-3 kere kullanmanız hiç kullanmamanızdan iyidir tabiki:) Diş ipi nasıl kullanılır öğrenmek için tıklayın!
  • Günde 1 kere gargara ile diş aralarında kalan artıkların uzaklaştırılması ve daha ferah bir nefes sağlanabilir.
  • Varsa köprü protezleriniz bunların gövdelerinin altı için özel diş ipleri kullanarak gövde altlarını temizlemelisiniz.
  • Diş yapısının sağlıklı görünümü ve sağlam bir diş yapısına sahip olmanın en önemli unsuru sağlıklı beslenmedir. Dişlerin ihtiyaç duyduğu kalsiyum, fosfor, A, C, D vitaminlerinin bol bol alınması gerekir. Dişler bu vitaminlerden mahrum bırakılmamalıdır. Bu vitamin ve mineralleri içeren besinlerin sürekli alınması gerekir.
Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir