Diş kesimi sonrası hastalarımızın konforlu bir tedavi süreci geçirmesi için hekim tavsiyelerine uymaları tavsiye edilir. Diş kesimi hastalarımızın dişlerinden memnun olmama durumundan yapılacak olan tedavi türüdür. Keskin diş kliniğimizde yapılan diş kesimi tedavisi uzman hekimlerimiz tarafından steril kliniklerimizde yapılmaktadır. Diş kesim işlemi kısa süreli tedaviler ile yapılabilmektedir. Diş kesim fiyatları ve diş kesim tedavisi ile ilgili detaylı bilgi almak için kliniğimize başvurabilirsiniz. 

Diş Kesimi Nedir?

İçindekiler

Diş kesimi dişlerin birbirinden çok uzun ya da kısa olması durumunda veya başka tedavi öncesi yapılan diş küçültme işlemidir. Özellikle zirkonyum ve protez kaplamalarından önce dişlerin kalıplara uygun hale getirilmesi için yapılır.

Yaşanan diş kaybı, madde kaybı gibi fonksiyonel durumlarda estetik amaçlı yapılan uygulamaların başında diş kaplama tedavileri gelir. Yapılacak kaplamanın rengi, şekli, boyutu gibi faktörler protezin uzun dönem kullanılmasında etkilidir. Diş kesimi işlemi yapılarak diş kesimi sonrası kaplamaya en uygun diş yapısı elde edilir. Diş kesimi sonrası için oluşabilecek sorunlar için hekiminizden bilgi alabilirsiniz.

Diş Kesimi Sonrası
Diş Kesimi Nedir?

Diş Kesimi Tedavisi Ne Zaman Uygulanır?

Diş kesim sadece dişlerinden memnun olmayan hastalarımızda değil farklı tedavi uygulamaları öncesinde de yapılan bir işlemdir. Diş kesimi yapılan dişler ile hastalarımız istediği görüntüye kavuşurken, ayrıca diş kesimi sonrası diğer tedaviler için bir ön hazırlık yapılmış olacaktır. Diş kesimi ne zaman yapılır;

✔ Dişlerde büyük küçük diş yapısı hem görünüm açısından hem de hastayı rahatsız işlevsel olarak kullanma olumsuzluğu nedeni ile uygulanır. Özellikle orantısız diş yapılarında yeme ve içme işlemlerinde dişler tam kapanmadığı için zorluk yaşanabilir. Bu durumda diş kesimi tedavisi uygulanarak diş kesimi sonrası hastanın daha rahat yeme içme alışkanlığı kazandırılır.

 Zirkonyum kaplama, kaplama tedavileri veya protez diş tedavileri öncesinde diş kesimi yapılmaktadır. Bu sayede yapılacak olan tedaviler daha sağlıklı ve kaliteli olarak yapılır.

✔ Tek diş kayıplarında diş köprüsü tedavisi yapılır. Diş köprüsü yapmak için diğer dişler kullanılır ve bu dişlerin boyutları birbiri ile uyumlu olmalıdır. Diş kesimi yapılarak diş köprüsü tedavisi uygulanır. 

Diş Kesimi Tedavisi Öncesi 

Diş kesimi öncesi yapılması gereken tedavilerde bulunmaktadır. Yapılacak olan bu işlemler ile diş kesimi sonrası herhangi bir problem oluşmayacaktır. Diş kesimi öncesi;

✔ Preparasyon (diş kesimi) öncesi dişte çürük, kırık ya da yapısal bozukluklar varsa giderilmelidir. Madde kayıpları olan dişlerde sağlıklı tedaviler yapılarak diş kesimi işlemi için hazır hale getirilmelidir.

Diş kesimi öncesi tartar ve diş taşları temizlenerek ağız içinde hijyenik ortam sağlanmalı. Aksi halde diş etlerinde veya diş minesinde enfeksiyon riski çoğalır.

✔ Eski dolgu varsa gerekirse sökülmeli ve konservatif endodontik tedavileri uygulanmalıdır.

Diş Kesimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Diş kesimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler ağrı durumu takip edilmelidir. Uyuşturucu iğne etkisi geçtiği için diş kesimi sonrası dişlerde ağrı olması normaldir. Nadir olarak diş kesimi sonrası ağrı olmayan hasta görülür. Dişlerde ağrı ihtimali yüksek olduğu için diş kesimi sonrası doktorunuz ağrı kesici önerecektir. Ağrı çok şiddetli ve dayanılmaz olduğu durumlarda ise mutlaka doktorunuza danışınız.

Diş Kesimi Sonrası
Kaplama Öncesi Diş Kesimi

Diş kesimi dediğimiz işlem dişlere köprü ya da kaplama yapılmasına karar verildikten sonra dişin hazırlık aşamasındaki ilk işlemdir. Dişlerimizin sinirlerine yaklaşıldığı için hassasiyet olabilir. Bu hassasiyeti en aza indirmek ve yapılacak olan protezin ağıza en uyumlu hale gelebilmesi için diş kesimi sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

✍ Çok sıcak-soğuk içecekler ve yiyecekler geçici olarak yapılan protezlerle tüketilmemeli ve unutulmamalı ki geçici protezler hassasiyeti en aza indirmek ve estetik beklentiyi az çok karşılamak içindir. Gerçek protez değildir hassastır ve kırabilirler.

✍ Sızlama çok fazla ise hekiminizin tavsiye ettiği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.

Diş kesimi sonrası ağrınız ve diş sızlamanız devam ediyor ise hekiminizi arayıp randevu almanızı tavsiye ederiz.

 

Diş Kesimi Tedavisi Sonrası
Diş Kesimi Tedavisi Öncesi-Sonrası

Diş Kesimi Fiyatları

Diş kesimi fiyatları diş kesimi yapılacak olan diş ve diş yapısına göre değişir. Kaplama ya da diğer tedaviler öncesi yapılan diş kesim fiyat genelde uygulama yapılacak olan tedavi fiyatları ile beraber hesaplanır. Diş küçültme fiyatları net bilgisi için diş hekiminize muayene olmalısınız. Yapılan muayene sonucunda uygulanması gereken diş tedavisi ve diş tedavi fiyatları konusunda hekiminiz ayrıntılı bilgi verecektir. 

Diş kesimi çalışması uzman hekimin kontrolü altında yapılması gereken işlemdir. Hekiminizin uzmanlık derecesi ve profesyonelliği önem taşır. Kliniğimizde bulunan uzman ekip kadromuz ile sağlıklı diş kaplama çalışmaları başarılı ve garantili olarak yapılmaktadır. Kaliteli malzemeler ile kaplama aşamaları adım adım takip edilmekte ve yapılan her işlem sonrasında detaylı bilgi hastalara aktarılmaktadır. Diş kesimi sonrası dikkat etmeniz gereken aşamaları önemseyerek uymanız tavsiye edilir.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 6 Ortalama: 4.7]

  1. Berke diyor ki:

    Dişlerim kesildi ve sonrasında aşırı sarardı, hatta turuncuya dönüyor. Zirkonyum yapılana kadar geçen 4 günde. Ne yapmalıyım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir