Diş, ağız sağlığı ve sararmış dişler oldukça önemli bir konudur. Beyaz dişer beyaz gülümseme ve özgüven anlamına gelir. Diş rengimiz doğuştan kazanılan görünüme sahiptir. Beyaz diş, sarı diş, kremsi renkler dişlerin yapısına göre belirlenen renklerdir. Dişlerin daha fazla koyulaşması ya da sararması tamamen diş bakımıyla ilgilidir. Ayrıca diş renklerinin kendi rengine göre daha beyaz hale getirmek için de kullanılan diş tedavisi yöntemleri mevcuttur. Sararmış dişler bakım ve tedavi yöntemleri ile sağlıklı bir hal alır.

Sararmış Dişler; Dişler Neden Sararır?

İçindekiler

Sararmış Dişler
Dişler Neden Sararır?

Sararmış dişler bakımsız ve rahatsız edici bir görünüm kazandırdığı için özgüven eksikliği ve rahatsız edici his oluşturur. Düzenli ve yeterli temizlik yapılmayan dişler zamanla sararır, sağlığı tehdit eder. Sararmış dişler bakım yapılmama, sigara ve tütün maddelerinin ağırlıklı kullanımı, düzensiz fırçalama ve diş ipi kullanılmayan dişlerde hızla oluşur. Bir süre sonra da ağız sağlığını tehdit eder. Ayrıca kola, kahve gibi içeceklerin aşırı tüketilmesi ve üzerine diş bakımı yapılmaması sararmış dişler meydana getirir.

Dişler neden sararır diye birçok soru sorulur. Diş sararması kullanılan gıda ürünleri, yanlış bakım, uygulamalar hatta bakım yapılmaması ve genetik faktörlerden dolayı oluşur. Teknolojinin gelişmesiyle sararmış dişler tedavi edilir.

Diş Sararması Nasıl Önlenir?

Diş sararması nasıl önlenir asıl soru bu olmalı ve diş sararmalarını önlemek için diş hekimlerinin verdiği talimatlara uyulmalıdır. Dişlerde sararmayı önlemek için çay, kahve, sigara tüketimi azaltılmalı ve bu maddeler tüketildikten sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Diş sararmalarını önlemek için;

🔹 Dişlerinizi en az günde 2 kere fırçalamalısınız. Düzenli yapılan ağız ve diş bakımları sağlıklı ağız yapısına ve beyaz gülümsemelere sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

🔹 Özellikle tatlı yiyeceklerden vazgeçemiyorsunuz fırçalamanızın mümkün olmadığı durumlarda ağzınızı çalkalayın.

🔹 Diş ipi, diş arası fırçaları kullanımı diş aralarına kaçan atıkların temizliği için önem taşır. Bu önlemlerin dışında belirli aralıklarla diş hekimi kontrolleri aksatılmadan yapılmalıdır.

Sararmış Dişler için Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri diş beyazlatmak için kullanılan tedavilerdir. Diş beyazlatma (bleaching) sağlıklı sararmış dişler üzerinde oluşan lekeler için kullanılır. Ancak kişiye özel uygulamalar ile özellikle sararmaların içsel kaynaklı olduğu durumlarda beyazlatma ve kaplama tedavisi öncesi yapılan ek tedaviler gerekir. Düzenli diş bakımı kadar düzenli diş hekimi kontrolü sararmış dişler için beyazlatma yöntemleri olarak kabul görür.

Sararmış Dişler İçin Tedavi Yöntemleri

Dişlerin kendi renginden daha koyu renk alması ya da olağan diş rengini daha beyaz görünüme kazandırmak için evinizde yaptığınız diş bakımı dışında diş kliniklerinde uygulanan tedaviler mevcuttur. Bu tedaviler özel cihazlar kullanılarak diş hekimleri kontrolünde yapılmaktadır.

🔹  Keskin diş kliniği merkezimizde lazerle diş beyazlatma uygulaması yapılmaktadır. Dişlerde doğal ve beyaz görünüm elde etmek için lazerle diş beyazlatma yöntemi tercih edilir. klinik ortamda yapılan lazerle diş beyazlatma yöntemi yaygın olarak kullanılan ve doğru bakım sonucu uzun yıllar kullanabileceğiniz tedavi yöntemidir.

Lazerle Diş Beyazlatma Yöntemi

🔹 Keskin diş kliniğimizde kullanılan diş beyazlatma yöntemlerinden birisi de zirkonyum kaplama tedavisidir. Zirkonyum kaplama tedavisi ile sararmış dişler veya diş renk tonu değiştirmek mümkündür.

Dişlerinizde oluşan lekelenmeler ve sararmalar için en uygun tedavi seçeneği diş hekimi kontrollerinden sonra belirlenir. Ağız yapınıza en uygun tedavi seçilerek sararmış dişler doğal ve beyaz görünüme sahip olurlar.

Keskin diş kliniği ve uzman hekimlerimiz ile sağlıklı olarak sararmış dişler profesyonelce onarılmaktadır. Uygulanan bütün beyazlatma yöntemleri ile geçici bir beyazlık elde edilmektedir. Dişlerin yapısı, kişinin beslenme alışkanlıkları ve işlem sonrası önerilere ne kadar dikkat edildiğine bağlı olarak 2-3 sene sonra tekrarlanması gerekir. Gebelik ya da emzirme döneminde olan hastalara uygulanmaz. 18 yaş altına önerilmez. Dişeti çekilmesi sonucunda açığa çıkan diş kök yüzeylerine, dişeti rahatsızlığı, diş çürükleri, kole hassasiyeti olanlara bu sorunlar tedavi edilmeden önerilmez.

Sararmış Dişler Bir Süre Sonra Kendi Kendine Beyazlar Mı? Popüler Diş Beyazlatma Macunları İşe Yarar Mı?

Diş sararması tüketilen yiyecek ve içecekten kaynaklanmalıdır. Maalesef ki sararan dişlerin bir süre sonra kendi kendine beyazlaması mümkün değil. Bunu örneklendirmek gerekirse beyaz bir örtüye sürekli çay ve yemek döküldüğünü düşünürsek bu lekeler yıkamayla geçer. Ancak profesyonel bir deterjandan yardım almanız gerekir. Sizin de dişlerinizi temizletmeniz gerekir. Sonrasında ağız bakımınıza çok dikkat etmelisiniz.

Sararmış Dişler
Sararmış Dişler

Popüler diş macunları konusuna gelirsek; Aşırı derece çay, kahve tüketimi sağlıyorsanız maalesef ki o macunlar da işe yaramaz. Ayrıca çok fazla önermiyoruz, Çünkü içeriğinde asit olduğundan dolayı dişlerinizi aşındırıp zamanla hassasiyet  vb. durumlara yol açabiliyor. Tüm bunların yanı sıra diş beyazlatma işlemi de yaptırabilirsiniz.

Ağız içerisinde oluşan tartar, diş ve diş eti sorunları çözüme kavuştuktan sonra sararmış dişler için tedavi uygulanmalıdır. Ayrıca evde kulaktan dolma bilgiler ile sararmış dişler için uygulama yapmanız önerilmez. İnsan bünyesi herkeste farklılık gösterir ve alerjen durumlar gözlenir. Dişleriniz de diş eti rahatsızlığı ya da başka sorunlar mevcut ise uygulanan yöntemler büyük sorunlara neden olur. Bu olumsuzlukları engellemek için diş hekiminize danışarak sararmış dişler için uygulama yapmalısınız.

Diş nasıl beyazlar?

Diş beyazlatma işlemi için profesyonel yardım almanız önerilir. Klinik ortamında ve teknolojik diş beyazlatma yöntemleri ile kalıcı diş beyazlatma yapılır. 

Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş beyazlatma evde yapılan uygulamalar ile geçici çözümler sunar. Karbonatla diş beyazlatma, kahve ile diş beyazlatma gibi birçok diş beyazlatma doğal çözümler uygulanır. Ancak bu teknikler geçici çözüm sağlar. 

Kemik rengi sarı olan diş nasıl beyazlatılır?

Yapısal renk sararması olan dişler için kaplama tedavileri uygulanabilir. Bu durumda diş hekiminize danışarak en uygun diş beyazlatma tedavisi seçebilirsiniz. 

Sararan dişler tekrar beyazlar mı?

Dış etkenlerden kaynaklı olan sararmalar hekimler tarafından kolayca eski haline dönüştürülür. Klinik ortamında yapılan tedaviler, düzenli bakım ile kalıcı ve uzun süreli diş beyazlatma işlemi yapılır.

Diş minesi sarı olanlar ne yapmalı?

Diş minesi sararmaları için hekimlerimiz ofis tipi beyazlatma çalışmaları yaparak ev tipi beyazlatma işlemi ile desteklenir. Böylece diş minesi sararmaları kolaylıkla tedavi edilir. 

Sararmış Dişler
Sararmış Diş Minesi

Dişteki sarı lekeler nasıl geçer evde?

Dişlerde oluşan sarı lekeler yüzeysel ve yiyeceklerden kaynaklanıyorsa ev tipi beyazlatma yöntemi ile tedavi edilebilir. Sararma kalıcı ve ileri boyutta ise hekim kontrolünde beyazlatma yapılır.

Dişteki kahverengi lekeler nasıl geçer?

Dişlerde zamanla oluşan kahverengi lekeler önlem alınmazsa diş yüzeyine işler ve dişlerde bozulmaya neden olur. Diş bakımı, temizliği ve diş hekimi kontrolleri aksatılmamalı ve sararan dişler için uygun tedavi yöntemi uygulanmalıdır. 

Diş Beyazlatma ne kadar 2020 – 2021? 

Diş beyazlatma fiyatları ve yöntemleri bilgisi için kliniğimizi arayarak bilgi edinebilirsiniz. 

Diş hastanelerinde diş beyazlatma yapılıyor mu?

Diş kliniklerinin bulunduğu birçok hastanelerde diş beyazlatma yapılır. Devlet hastanesi diş beyazlatma yapan hastaneleri arayarak bilgi alabilirsiniz. 

Dişten çay kahve lekeleri nasıl geçer?

Çay, kahve tüketimi diş sararmalarını en fazla tetikleyen alışkanlıktır. Diş sararmasını önlemek için her tüketim sonrası dişler fırçalanmalıdır.

 

Diş beyazlatma hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz…

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir