İmplant tedavisi sonrası diş hekiminizin verdiği talimatlara uyarak konforlu bir tedavi süreci geçirebilirsiniz. İmplant yapılan diş işlem sonrası ağrı veya sızlama yapabilir. Diş kayıpları için uygulanan implant tedavisi ile doğru bakım ve düzenli diş hekimi kontrolleri yapılırsa uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz dişlere sahip olabilirsiniz. TDB’ nin belirlediği implant fiyatları 2021 güncel listeleri üzerinden hesaplanan diş implant fiyatları ekonomik ve avantajlıdır.

İmplant sonrası yapacaklarımız, implant cerrahisi işleminin başarısı için çok önemlidir. Bu yazımızda ” implant sonrası dişimi fırçalayabilir miyim? ” sorusundan başlayarak ” implant sonrası sigara içebilir miyim sorularını cevaplamaya çalışacağız.

İmplant hakkında en detaylı bilgiye implant diş başlıklı yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

İmplant Uygulaması Öncesi Neler Yapılmalı?

İçindekiler

İmplant tedavisi başlamadan önce diş filmleri çekilerek hastanın kemik yapısı ile ilgili bilgiler toplanır. Çene kemiğinin yapısına göre uzman hekimler uygun implant modeli seçimi yaparak hastaya detaylı bilgi verir. İmplant tedavisi sonrası dişlerin nasıl görüneceği bilgisi de hastaya verilir ve bu sayede tedavi sonrasında herhangi olumsuz bir durum gelişmesi engellenir. 

İmplat tedavi sürecinde komplikasyon oluşmaması için ağız içinde gerekli hijyen koşulları sağlanmalıdır. Çürük dişler ve diş tartarları tamamen temizlenerek ağız içi hijyenik hale getirilir. İmplant cerrahi bir işlemdir ve bu nedenle ağız hijyeni oldukça önemli bir detaydır. İmplant tedavi koşulları tam anlamıyla sağlandıktan sonra tedavi başlatılır. 

İmplant Tedavisi Sonrası Yapılması Gerekenler

İmplant tedavileri diş hekimleri tarafından en sık kullanılan tedavi yöntemidir. Titanyum yapılı maddeler kullanılarak hazırlanan implant dişler uzun yıllar kullanım imkanı sunarken aynı zamanda en konforlu diş tedavisidir. İmplant tedavisi sonrası tedavinin başarılı olması ve hastanın konforlu tedavi süreci geçirmesi için implant sonrası dikkat edilmesi gerekenler birkaç detay bulunmaktadır.

İmplant Tedavisi Sonrası
İmplant Tedavisi Sonrası apılması Gerekenler

🔹 İmplant yapılan yer her zaman temiz tutulmalıdır.

İmplant yapıldıktan 1 gün sonra implant bölgesini diş fırçanızla fırçalayabilirsiniz. İmplant tedavisi süresinde veya implant tedavisi sonrası süreçte ağız bakımı düzenli ve sistematik olarak yapılmalıdır.

🔹 İmplant yapıldığı ilk gün hiç tükürülmemeli ve tükürük yutulmalıdır.

Tükürüğün yutulmasının sebebi implant bölgesinde oluşan kan pıhtısının o bölgede kalması ve iyileşme sürecinin hızlanmasına sebep olmasıdır. Tükürdüğümüz zaman pıhtı o bölgeden uzaklaşacak ve iyileşme gecikecektir.

🔹 Çok sıcak yiyecek ve içeceklerden 1.gün uzak durulmalıdır. 

İyileşme mekanizmasını bozmasından kaynaklanmasıdır. Sıcak ve soğuk yiyecekler, içecekler hasarlı bölgede yara oluşumuna ve iyileşme sürecinin uzamasına neden olur.

🔹 İlk 6-7 saat soğuk tampon uygulanmalıdır.

5 dk tutup 5 dk çekilerek yapılan tampon uygulamasıdır.

🔹 Doktorunuzun verdiği ilaçları belirtilen saatlerde kullanmalısınız.

Doktorunuzun söylediklerinin dışına çıkılmamalıdır.

🔹 1.gün sonrasında gargara yapıp fırçalamaya devam etmelisiniz.

İmplant tedavisi sonrası hekiminiz sizlere diş fırçalama detay bilgisi verecektir. Diş fırçalamanı yanı sıra gargara işlemi de yapılarak tedavi desteklenir.

🔹 2-3 gün boyunca yemek yerken o bölgeyi kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

İyileşme sürecinde olan implantlı diş ile yemek yeme yapılmamalıdır. Zira implantı zorlayacak ve ağrı oluşumuna neden olacaktır.

🔹 1-2 gün ufak ufak ağrılar olabilir korkmayın.

Doktorunuzun verdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.

🔹 3-4 gün şişlik olabilir veya sonradan oluşabilir korkmayın.

İlaçlarınızı düzenli içmeye özen gösterin.

🔹 Dikiş atıldıktan 7-10 gün içerisinde hekiminizin uygun gördüğü tarihte dikişlerinizi aldırmaya gidiniz.

İmplant takıldıktan sonra hekiminizin sizlere verdiği gün dikişlerinizi aldırmaya gelmelisiniz. 

🔹 İmplant yapılan bölgeye dilinizi götürmemelisiniz, ve işlem yapıldığı için oynamamanız gerekmektedir.

İmplant Tedavisi Sonrası
İmplant Tedavisi Sonrası

İmplant Sonrası En Sık Sorulan Sorular

👉 İmplant sonrası sigara içilir mi?

İmplant tedavisi sonrası en azından 1 gün süreyle sigara içilmemelidir. İmplant tedavisinin başarısız olmasının en büyük sebepleri arasında sigara 1. sırayı alacak kadar etkilidir. İmplanttan sonra sigara içtim konusunda implantlarınıza zarar verebilirsiniz. 

👉 İmplanttan sonra ağrı olur mu?

İmplanttan sonra ağrı çok az olur. Bu ağrı doktorunuzun verdiği ağrı kesiciyi içtikten sonra geçecek bir ağrı olur. Ağrı kesici içtiğiniz halde ağrınız geçmiyorsa doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ederim. İmplanttan sonra ağrı yorumları hastadan hastaya değişiklik gösterir. Bazı hastalarda implant sonrası ağrı olmazken bazılarında ağrı gözlemlenebilmektedir. 

👉 İmplant sonrası ağrı ne kadar sürer?

İmplant tedavisi sonrası ağrı 1-2 gün sürebilir. Hekiminizin verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmanız halinde bir problem oluşmayacaktır.

👉 İmplant tedavisi sonrası yemek yenir mi?

İmplant ameliyatı sonrasında yemek yemek için doktorunuzun tavsiyelerini dinlemeniz gerekir. Bazı ameliyatlardan sonra 2-3 gün kadar sıvı beslenme önerebiliyoruz. Ama implant ameliyatlarının yüzde 99 unda, yemek yemek için uyuşukluğun geçmesini beklemek yeterlidir.

İmplanttan sonra kahve içilir mi?

İmplant sonrası 1 ya da 2 gün sadece sıvı gıdalar tüketilmesi önerilir. Ilık olmak kaydıyla kahve içebilirsiniz. 

👉 İmplant ameliyatı sonrası ne yenir?

İmplant ameliyatı sonrası ilk gün sıvı beslenmeyi tavsiye ediyorum. Takip eden günlerde doktorunuz özel bir beslenme planı vermediyse normal yemek yeme rutininize geri dönebilirsiniz.

İmplant Tedavisi Sonrası
İmplant Tedavisi Sonrası Yemek Yemek

👉 İmplant sonrası şişlik olur mu?

İmplant tedavisi sonrası yüz şişmesi olabilir. Nasıl bir yerinize ufak bir darbe geldiğinde vücudunuz tepki verip şişiyor ise implant sonrasında da şişlik olması normaldir. 2-3 gün içinde azalacak, 1 hafta içinde tamamen geçecektir. 

👉 İmplant sonrası buz tedavisi ne kadar sürer?

İmplant tedavisi sonrası buz uygulaması yapmak yüzünüzde şişlik oluşumunu büyük ölçüde engeller. Ancak implant için buz uygulaması 3-5 dakika süreyle yapılmalıdır. Uzun süreli uygulama yapma buz yanığına sebep olabilir. 

👉 İmplant ağrısına ne iyi gelir?

İmplant ağrısına doktorunuzun verdiği herhangi bir ağrı kesici iyi gelecektir. Ağrı kesici içtiğiniz halde ağrınız geçmiyor ise doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ederim.

👉 İmplant Vidası takıldıktan sonra ağrı olur mu?

İmplant vidası takıldıktan sonra ağrı oluşması normaldir. Çene ve diş eti cerrahi işlemle açıldığı için uyuşukluk geçince ağrı oluşabilir. 

👉 İmplant takıldıktan sonra diş ne zaman takılır?

Bu soru yapılan cerrahi işleme göre çok değişkenlik gösterir. İmplant vidası takıldıktan sonra diş takılması için hazırlanan implantların yüzde 90′ nında 3-4 ay sonunda protez dişiniz bitmiş olur.

👉 İmplant zararlı mı?

İmplantların bu güne kadar kaydedilmiş bir zararı yoktur. Kendime de gönül rahatlığıyla implant yaptırdım.

[kkstarratings]

Bu maddelere dikkat ettikten sonra implant tedavisi sorası implantınızın başarılı olmama ihtimalini çok aza indirmiş olacaksınız. Doktorunuzun dediklerini yapmayı ihmal etmeyin.

İmplant nedir? Nasıl yapılır? Fiyatları ve markaları için tıklayın.

 

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 20 Ortalama: 3.6]

  1. murat diyor ki:

    Alt orta dişim yanında cep oluşması sebebi ile çekildi ve doktorum boşluğu kapatmak için yandaki 4 dişle birlikte köprü yapacağını söyledi. Dişleri ayarladı yani kesti. Ardından geçici protezi taktı. 3 gün sonra gelmemi söyledi. Gittiğimde tekrar dişlerimin ölçüsünü alıp geçici köprüyü taktı. Taktıktan 3 gün sonra alt arka azı dişlerimde ağrı başladı ikisinde birden. Ayrıca bu geçici köprü ile ne zaman bir şey yiyip içsem dişler sızlıyor ağrıyor. Ne yapmalıyım, yardımcı olun lütfen!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir