Gaziosmanpaşa zirkonyum kaplama çalışmaları uzman hekimlerimiz tarafından yapılarak, uzun yıllar kullanım sağlamaktadır. Zirkonyum diş kaplama son yıllarda gelişmekte ve hekimler tarafından en uygun tedavi olarak seçilmektedir. Hasta isteğine göre zirkonyum kaplama çeşitleri hekim kontrollerinden sonra ağız yapısına uygun olarak yapılmaktadır.

Zirkonyum Nedir?

İçindekiler

Zirkonyum nedir? Zirkonyum, seramik veya porselen malzemeden yapılan bir diş kaplama tedavisidir. Zirkonyum aslında parlak ve sağlam yapılı bir elementtir ve diş kaplama tedavisinde üstün başarılar sergilemektedir. Estetik bir gülüş, diş rengi tonu açma, kaplama tedavileri için diş hekimleri tarafından en yaygın kullanılan tedavidir.

Gaziosmanpaşa Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum Kaplama Nedir?

Gaziosmanpaşa Zirkonyum Tedavisi

Diş kliniklerinde yapılan zirkonyum diş kaplama tedavi türleri çoğu zaman aynı görünse de hekim kullanım farklılıkları gözlemlenir. Gaziosmanpaşa diş kliniği uzman hekimleri tarafından yapılan zirkonyum kaplama özel malzemeler ve kaliteli zirkonyum ürünleri kullanılarak yapılır. Gaziosmanpaşa zirkonyum kaplama tedavisi için hekimlerimiz vakanın ağız ve diş yapısı konusunda detaylı raporları çıkardıktan sonra zirkonyum kaplama tedavi kararı verebilir.

Genelde çürük dişler için etkili olan zirkonyum tedavisi gülüş estetiği Gaziosmanpaşa çalışmaları için de etkin olarak kullanılmaktadır. Bu sayede hastalarımız tercihe göre diş renk tonlarında değişiklik yapabilir ve dilediği özgüvenli gülüşlere sahip olabilir.

Zirkonyum kaplama diş ön ve arka dişlere uygulanabilir. Ön dişlerde estetik görünüm oluştururken arka dişlerde de sağlam dişlere sahip olabilirsiniz. Doğal bir görünüm kazandırdığı için zirkonyum kaplama yaptıranlar memnuniyet konusunda sayıca fazladır.

Gaziosmanpaşa Kaplama Tedavi Çeşitleri

Ağız yapınıza uygun olarak diş kaplama tedavi türü belirlenmektedir. Zirkonyum kaplama mı, porselen kaplama mı sorularına en iyi cevap diş hekimleri tarafından verilmektedir. Bu konuda net ayrım yapabilmek için hekiminizin sizi muayene etmesi gerekir. Son yıllarda en sık zirkonyum diş kaplaması tercih edilse bile bazı diş ve ağız yapılarında zirkonyum uygulaması zor olabilir. Bu duruma alternatif olarak ya sadece porselen kaplama ya da zirkonyum alt yapı üstü porselen kaplama tedavileri uygulanabilir. Yaygın olarak kullanılan kaplama çeşitleri

🔹 Metal yapılı porselen kaplama

🔹 Zirkonyum kaplama

🔹 Seramik empress kaplama

🔹 Laminate veneer kaplama

Porselen diş kaplama metal destek kullanılarak yapılır. Dayanıklılığı arttırmak için kullanılan metaller diş porselen kaplama fiyatları etkilemektedir.  Zirkonyum kaplama, porselen kaplama, lamine kaplama gibi birden çok diş kaplama çeşitleri tedavisi Gaziosmanpaşa diş kliniğimizde uygulanmaktadır. Hekimlerimiz Gaziosmanpaşa zirkonyum kaplama çalışmalarında kaliteli ve markalı ürünler kullanarak sizlere uzun ömürlü diş alternatifleri sunar.

Gaziosmanpaşa Zirkonyum Kpalama
Zirkonyum Kaplama Çeşitleri

Zirkonyum Kaplama Avantajları

Zirkonyum kaplamalar kullanıcılarına birçok avantaj sağlar. Zirkonyum kaplama tedavisi için ilk olarak hekimlerimize muayene olmalısınız. Zirkonyum tedavi avantajları;

🔹 Işık geçirgenliği sayesinde doğal görünüm kazandırır.

🔹 Sağlam yapıda olduğu için doğru ağız bakımları ve düzenli hekim kontrolleri ile uzun yıllar kullanılabilir.

🔹 Korozyon ve aşınmalara karşı dayanıklıdır.

🔹 Kolay şekil alabilir ve diş tonlarında istediğiniz rengi yakalayabilirsiniz.

🔹 Metal içermez.

🔹 Hassas ve duyarlı değildir, soğuk ve sıcak hassasiyeti göstermez.

🔹 Uygun fiyatlar ile aynı zamanda gülüş estetiği sağlar.

Gaziosmanpaşa Zirkonyum Kaplama Tedavisi Aşamaları

Gaziosmanpaşa zirkonyum kaplama tedavisi için hekimlerimizin izlediği aşamalar;

🔹 İlk olarak muayene edilir ve ağız diş yapısı kontrolleri yapılır.

🔹 Zirkonyum kaplama tedavi başlamadan önce hastanın kendisini güvende hissetmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle standart ölçülerde lokal anestezi yapılır.

🔹 İşlem yapılacak dişler uygun olan düzeyde ölçülendirilir ve hastayla beraber diş rengi seçimi yapılır.

🔹 Dişler törpüleme ile küçültme yapıldıktan sonra dişlerin ölçüsü alınır ve geçici diş yapıştırılır.

🔹 Hastaya en kısa sürede gün verilerek zirkonyum dişlerin yapıştırılma aşaması gerçekleştirilir.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi
Zirkonyum Kaplama Tedavi Aşamaları

Gaziosmanpaşa Zirkonyum Kaplama Fiyatları

Zirkonyum diş kaplama fiyatları Gaziosmanpaşa zirkonyum kaplama tedavisine göre değişkenlik gösterir. Kaplama çeşitleri, kullanılacak malzemeler ve uygulamayı yapacak hekim zirkonyum kaplama tedavi fiyatlarını etkiler. Zirkonyum kaplama fiyatları 2021 yılı için TDB’ nin güncel zirkonyum kaplama fiyat listeleri baz alınarak belirlenmektedir. Gaziosmanpaşa zirkonyum kaplama fiyatları için kliniğimize ulaşabilirsiniz.

Gaziosmanpaşa Zirkonyum Kaplama Merak Edilenler

İşlem öncesi zirkonyum kaplama ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bizlere danışarak öğrenebilirsiniz. Güncel ve sık rastlanan zirkonyum kaplama ile ilgili merak edilenler;

🔹 Zirkonyum kaplama ömrü ne kadar?

Zirkonyum kaplama doğru bakım ve kullanım ile uzun yıllar kullanılabilir. Hekim kontrolleri ve doğru ağız bakım yöntemleri ile kaplamanızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

🔹 Zirkonyum kaplama fiyatları pahalı mı?

Maliyetli görünse de zirkonyum kaplamalar uzun yıllar kullanım kolaylığı sağladığı için pahalı değildir. Aksine ekonomik fiyatlar ile yeni iş sahibi olabiliyorsunuz.

🔹 Zirkonyum kaplama mı yoksa porselen kaplama mı yaptırmalıyım?

Diş yapınız uygun ise zirkonyum kaplama önerilir. Metal desteksiz olduğu için hem daha uygun hem de kullanışlı olacaktır.

🔹 Gülüş estetiği için zirkonyum kaplama yaptırmalı mıyım?

Zirkonyum kaplamalar ön dişlerde estetik görünüm sağlar. Bu sayede gülüş estetiği yaptırmak isteyen hastalarımız zirkonyum tedavisi yaptırabilir.

🔹 Zirkonyum kaplama 18 yaş altı yapılır mı?

Eğer süt dişler tamamen döküldüyse zirkonyum kaplama yapılabilir. 18 yaş altı zirkonyum kaplama yaptırmak için süt dişlerinin dökülmesini beklemelidir.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir