Ortodontik tedavilerde son zamanlarda en sık tercih edilen Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi en yeni tel tedavi teknolojisidir. Her alanda gelişimi ile değişikler getiren teknoloji diş tedavilerin de de oldukça başarılı tedaviler ortaya çıkarmaktadır. Diş teli tedavileri içinde son yenilik şeffaf plaklar birçok hastalarımızda olumlu sonuçlar çıkarır. Gaziosmanpaşa diş kliniği uzman ortodonti hekimlerimiz tarafından uygulanan Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi hastalarımıza özel olarak tasarlanır ve her hastaya uygun tedavi yöntemi gerçekleştirilir.

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi
Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Yöntemleri – Şeffaf Plak Nedir?

İçindekiler

Öncelikle Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi diş teli tedavi yöntemlerinden birisidir. Şeffaf plak telsiz ortodontik tedavidir. Ortodontik tedavi hastalarımızın dişlerinde doğuştan ya da sonradan oluşan düzensiz dizilimli dişleri düzeltmek için uygulanan tedavilerin tümüdür. Şeffaf plak kullanımının en önemli amacı dişlerin çapraşıklığı düzeltme tedavisi aşamasında ortodoti tedavisi aldığınızın belli olmamasıdır. Çünkü diş teli tedavisi uzun süreli bir tedavidir.

Birçok tedavi seçeneği arasında yer alan şeffaf plaklar görünüm açısından sizleri rahatsız etmeyecektir. Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi uzman ortodontistler tarafından her hastaya uygun olarak özenle yapılır. Bu sayede tedavi sonucunda başarı oranımız oldukça yüksektir.

Diş teli tedavi yöntemleri: Metal diş teli tedavisi, Şeffaf diş teli tedavisi, Lingual diş teli ve Şeffaf plak tedavisidir.

Diş teli tedavisi yöntemlerinden hangisinin hastaya uygulanması gerektiği yalnızca hekim muayenesi ile belirlenebilir. Metal diş teli tedavisi en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Ancak Gaziosmanpaşa metal diş teli veya Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi uygulaması için vakanın ağız yapısı ve diğer koşulların uygun olması gerekmektedir. Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi bana göre mi sorularınıza cevap bulabilmek için önce hekimlerimize muayene olmanız gerekmektedir.

Şeffaf Plak Üretimi – Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi için muayene olduktan sonra eğer tedaviye uygunsanız tedavi süreçleri Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi fiyatları belirlenir. Şeffaf plak tedavisine başlamak için hekiminiz ağzınızdan ölçü alır. Alınan ölçülere göre CAD-CAM sistemi ile 3 boyutlu tarama tekniği kullanılarak bilgisayar ortamına tarama verileri aktarılır. Bilgisayar ortamına aktarılan diş ve ölçüler simülasyon programları ile hareket ettirilerek istenilen şeffaf plak diş tasarlanır.

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi
Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şeffaf Plak Kullanımı

Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi ilk aşama olan şeffaf plak hazırlama işleminden sonra tedaviye geçilebilir. Dişlerinize uygun olarak hazırlanan plaklar nasıl kullanılır bilgisi hekiminiz tarafından detaylıca sizlere aktarılacaktır. Ortodontik şeffaf plaklar günde en az 22 saat takılmalıdır. Şeffaf plak tedaviniz dişlerinizin durumuna göre ortalama 5-8 ay sürebilir. Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi sürecinde olumsuz bir durumla karşılaşmamanız için düzenli hekim kontrollerine mutlaka gitmelisiniz.

Şeffaf Plak Temizliği

Şeffaf plak kullanımı esnasında ağız bakımına ve hijyenine özen göstermelisiniz. Doğru ve bilinçli olarak yapılan şeffaf plakların temizliği oldukça basittir. Sistematik olarak plak temizliği yaparak konforlu tedavi süreci geçirebilirsiniz. Plaklarınızı çıkardığınız zaman hemen soğuk veya ılık su ile yıkayın. Plak yüzeyinde atık gibi maddeler görürseniz elinizle yavaşça ovalayarak plakları temizleyin.

Belirli aralıklar ile yumuşak uçlu diş fırça yardımı ile herhangi bir kimyasal kullanmadan plaklarınızı fırçalayın. Temizliğin yeterli olmadığını hissettiğiniz zaman plaklarınızı sadece suyun içerisinde bekletin ve sonra durulayarak tekrar ağzınıza takabilirsiniz. Diş fırçalama rutinlerinizi bozmadan düzenli bakım ve hekim kontrollerini ihmal etmeyin.

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Avantajları

Şeffaf plak tedavileri kullanıcılarına konforlu ve pratik ortodontik tedavi süreci için sağlayacaktır. En önemli avantajlarından birisi de günlük yaşam rutininizi olumsuz etkilemeyecektir.

✔ Çıkarılabilir özelliği ile dilediğiniz zaman çıkarabilirsiniz.

✔ Sizlere özel olarak üretildiği için tedavi sürecinde sorun yaşama olasılığınız en aza indirgenir.

✔ Yeme, içme esnasında veya diş fırçalarken plaklarınızı rahatça çıkarabilir ve takabilirsiniz.

✔ Diş ve ağız gelişimini tamamlayan tüm bireylerde rahatlıkla kullanılabilir.

✔ Yumuşak plaklardan oluştuğu için metal diş telleri gibi diş ve diş etlerinize zarar vermez.

✔ Görünmez yapıya sahip olduğu için dilediğiniz gibi gülümseyebilirsiniz.

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Fiyatları

Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi her geçen gün daha fazla tercih edilen tedavi yöntemi olmaktadır. Şeffaf plak uygulamasının artması ile Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi fiyatları da düşüş göstermektedir. İlk olarak TDB’ nin belirlediği ortodonti fiyatları değerlendirilerek klinikler kendi bünyesinde diş teli fiyat politikası uygulamaktadır. Şeffaf plak tedavi fiyatları 2021 yılında Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi uygulama yöntemlerine göre belirlenir. Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavi ücret bilgisi için kliniğimize başvuru yapabilirsiniz.

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi
Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Fiyatları

Gaziosmanpaşa Şeffaf Plak Tedavisi Merak Edilenler

✔ 18 yaş altı şeffaf plak tedavisi uygulanır mı?

18 yaş altı plak tedavisi uygulaması için ağız ve diş gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Her bireyin gelişim yaşı farklıdır. Bu durumun netleşebilmesi için hekim kontrolü gerekmektedir.

✔ Şeffaf plak tedavisi süreci ne kadar?

Şeffaf plak tedavisi süreci hekim görüşlerimize göre ortalama beş ya da sekiz ay sürebilmektedir. Bazı hastalarımızda daha kısa veya daha uzun sürebilir. Ağız yapınız ve diş çapraşıklığı durumunuz süreci belirleyecektir.

✔ Şeffaf plak işe yarar mı?

Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi kararı vermeden önce hekim muayenesi yapılır ve diş yapınız uygun ise şeffaf plak tedavisi başlatılır. Yani şeffaf plak tedavisi için doru tanı ve yöntemler ile uygulanırsa başarılı sonuçlar elde edilir. Şeffaf plak dişi düzeltir mi sorularınız hem tedavi yapan doktorun derecesi hem de sizlerin tedavi sürecinde kurallara uymanız başarılı sonuçlar ortaya koyacaktır.

✔ Şeffaf plak kaç saat takılmalı?

Şeffaf plaklar en az 22 saat takılmalıdır.

✔ Şeffaf plak tedavisi yapılırken sigara içilir mi?

Sigara dişlere zarar verdiği gibi plaklarınızı da zarar verecektir. Bu nedenle plak takılırken sigara içmeniz önerilmez.

✔ Şeffaf plak (invisalign) kimlere uygulanır?

İnvisalign ağız ve diş yapısı uygun olan herkese uygulanır.

✔ Gece plağı nasıl kullanılır?

Gece plağı özellikle geceleri diş gıcırdatması bruksizm sorunları yaşayan hastalarda uygulanan tedavilerdir. Gece plağı takarken veya çıkartırken dikkat etmeniz gereken hususlar konusunda hekimini sizlere detaylı bilgi verecektir.

Keskin diş kliniği merkezimizde uygulanan Gaziosmanpaşa şeffaf plak tedavisi için bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz. Şeffaf plak teknolojisi sayesinde düzensiz dizilimli dişlerinizden ağrı sızı olamadan, ortodontik tedavi aldığınız belli olmadan konforlu bir tedavi süreci gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir