Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi Keskin diş kliniği merkezimizde alanında uzman ortodontistler tarafından verilen bir hizmettir. Teknolojinin gelişen imkanlarını takip ederek en yenilikçi ortodonti tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Yetişkin ve çocuk ortodontisi hekimlerimiz ortodontik tedaviler konusunda deneyimli hekim kadrolarından oluşur. 2021 yılı ortodonti fiyatları ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimize başvurabilirsiniz.

Ortodonti Tedavisi Nedir?

İçindekiler

Ortodonti alanı diş hekimliğinin özel bir dalıdır. Diş tedavileri arasında en sık kullanılan ortodonti diş tedavisi, dişlerde oluşan maloklüzyon (kötü kapanış), düzensiz dizilimi ve bu dizilim için uygun tedavi yöntemlerini belirleyen bölümdür. Dişlerde oluşan çapraşıklık diş ortodontisi tedavileri ile düzeltilebilir.

Gaziosmanpaşa Diş Kliniğinde Ortodonti Tedavisi

Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi, kliniğimizin uzman hekimleri tarafından yapılmaktadır. Diş büyüklüğü çene ile uyumlu olmadığı zaman dişler çeneye aralıklı ya da düzensiz olarak yerleşir. Oluşan çapraşıklık durumunda dişlerin bakımı ve kullanımı oldukça zor olmaktadır. Diş dizilim problemlerinde maloklüzyon, dişlerde aşınma kemik ve diş etinde aşırı yüklenmeden kaynaklı sorunlar ve çiğneme fonksiyonlarında bozukluklar meydan gelir.

Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi süreçleri bu olumsuzlukların önüne geçmek ve daha büyük problemlerin oluşumunu engellemek için yapılan çalışmalardır. Diş hekimleri ortodonti tedavisi için tedavinin önemini vurgulamaktadır. Özellikle çocuk yaşlarda diş diziliminde bir problem varsa erken dönemde ortodonti muayenesi olarak teşhis konulmalıdır. Ortodontik rahatsızlıklar erken teşhis edilirse tedavi daha kısa ve kolay ilerlemektedir. Bu nedenle pediatri ortodontistine erken yaşta muayene olunmalıdır.  

Gaziosmanpaşa Ortodonti Tedavisi
Gaziosmanpaşa Ortodonti Tedavisi Yöntemleri

Gaziosmanpaşa Ortodonti Tedavisi Yöntemleri

Gelişen teknoloji ile ağız ve diş sağlığı konularında da çok faydalı gelişmeler yaşanmaktadır. Ortodonti tedavi çeşitleri teknoloji imkanları ile yenilenmiş ve çeşitlilik kazanmıştır. Ortodonti tedavisi için;

✔ Porselen diş teli,

✔ Metal diş teli,

✔ İnvisalign – telsiz ortodonti,

✔ Gece plakları,

✔ Şeffaf diş plağı gibi birçok yöntemler kullanılmaktadır.

Diş teli tedavileri yöntem ve teknikleri belirlemek için ortodontist muayenesi gereklidir. Hekiminiz muayene sonrasında ağız ve diş yapınıza en uygun diş teli tedavi yöntemi önerisinde bulunur. En yaygın kullanılan metal braketler haricinde pek çok alternatif Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi yöntemleri bulunur. Uygun tedavi planlamaları ile tedavi süreci başlar ve bu tedavi süreci hekiminizin kontrolünde konforlu olarak sürer.

Ortodonti Tedavisi Sürecinde Ağız Bakımı

Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi sırasında dikkat etmeniz gereken detaylar bulunur. Bu konuda en önemli detaylardan birisi ağız bakımıdır. Ağız ve diş sağlığı her zaman planda olan ve insan sağlığını doğrudan etkileyen bir işlemdir. Ağız içerisinde oluşan problemler farklı sağlık sorunlarının baş göstermesinde etkilidir. Diş teli tedavi sürecinde günlük ağız bakım rutinleri ihmal edilmemeli hatta daha detaylı olarak yapılmalıdır. Yani bu süreçte dişleriniz her zamankinden daha özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Yiyecek ve içecek artıkları braketlerde, apareyler veya bantlar arasında birikim yapar. Bu atıkları temizlemek için diş fırçasının yanı sıra diş ipi, diş arası fırçaları, ağız gargaraları gibi temizleyici ürünlerin kullanılması gerekir. Ortodonti tedavisi döneminde diş çürümelerini, diş eti rahatsızlıklarının önüne geçilmesi için bu işlemlerin sistematik olarak yapılması gerekmektedir. Ortodonti tedavisi süreci içerisinde diş ve ağız bakım rutini;

✔ Ara yüz fırçaları ve diş ipi mutlaka kullanılmalıdır.

✔ Her öğün ve atıştırmalıklar ardından dişlerinizi fırçalamalısınız.

✔ Ağız içinde bakteri oluşumunu engellemek için ağız gargaraları kullanılmalıdır.

✔ Yumuşak kıllı diş aralılarına girebilen fırça tercih etmelisiniz.

✔ Tedavi sürecinde hekimin ile iletişim halinde olmalı ve hekim kontrollerini aksatmamalısınız.

Gaziosmanpaşa Ortodonti Tedavisi
Gaziosmanpaşa Ortodonti Tedavisi Erken Teşhis

Gaziosmanpaşa Ortodonti Tedavisi Fiyatları

Diş teli fiyatları tel tedavisi yöntemlerine göre farklılık gösterir. Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlene 2021 ortodonti tedavisi fiyatları baz alınarak diş teli ücretleri hesaplanır. Özel klinik diş teli fiyatları, özel hastane diş teli fiyatları veya devlet hastanesinde diş teli ücretleri farklı fiyatlandırmalar ile sunulur. Ortodonti tedavi fiyatları önemli bir kriter olsa da asıl önemli olan ortodontist uzmanlığıdır. Doğru ve profesyonel olarak yapılan diş teli tedavileri başarı oranlarını yükseltirken boşa zaman kaybının da önüne geçer.

Ortodontik tedaviler için hekim ve klinik seçimine özen göstermelisiniz. Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi süreçlerinde hekimlerimiz en kaliteli ve uygun tedaviyi almanız için özümler üretir. Ortodonti tedavisi önemli bir tedavidir ve sadece uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Keskin diş kliniği merkezimize başvurarak çapraşık dişlerinizden kurtulabilir, sağlıklı ve estetik görünümlü diş yapısına sahip olabilirsiniz. Gaziosmanpaşa ortodonti tedavisi planlamalarını teknolojik yeniliklerle yapıyoruz.  

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir