İçindekiler

İlk olarak diş kaplama nedir nasıl yapılır sorusunu inceleyelim. Dişlerin çeşitli nedenler ile madde kaybına uğradığı veya estetik amaçla üstlerine değişik maddelerden yapılan restorasyonlara diş kaplama denilmektedir. Çürük veya travma nedeni ile oluşan madde kaybının dolgu ile onarılamadığı durumlarda estetik olarak dişlerin görünümünün değiştirilmesinde, kaybedilen dişlerin yerine ya da yer tutucu desteği için dişlerin kaplanması tedavi seçeneklerinde bulunmaktadır.

Yani çürük dişe kaplama yapılır mı sorusunu da cevaplamış olalım. Diş kaplama dişlerin kaplanması için bazı durumlarda dişlerden bir miktar aşındırmak gerekebilir. Aşındırma miktarı yapılacak kaplama protezin cinsine ve estetik beklentiye göre değişkenlik gösterir. Bazı vakalarda ise dişlerden aşındırmaya gerek duyulmaksızın diş kaplama yapılabilir.

Merhaba, Ben Dt.Hamza KESKİN

Yazımı okurken takıldığınız yada yardımcı olmamı istediğiniz bir şey olursa bana alttaki butonlardan istediğinize tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Müsaitlik durumuna göre ben veya asistanım size severek yardımcı olacağız.

AYŞEGÜL GENCAL
AYŞEGÜL GENCAL
2022-11-08
Bugün estetik dolgu yaptırdım. Daha öncesinde de bir çok işlem kanal, dolgu, diş çekimi yaptırdım ve her defasında Hamza Bey’in ilgi ve alakası oldukça iyi. Korkan biri olarak bana karşı gayet sabırlı ve hoşgörülüydü. İşini titiz, özenli ve hastasına önem vererek yapıyor. Hamza Bey'e ve ekibine çok teşekkür ederim. Bütün işlemlerimden memnun kalarak ayrıldım herkese tavsiye ederim.🌼
Esra Ozen
Esra Ozen
2022-10-06
Diş muayenesi konusunda hassas biri olarak Hamza Bey'i ve ekibini gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum. Temiz, pratik ve güleryüzlü çalışma stiliyle tedavinizi size en uygun olacak şekilde planlayıp uyguluyorlar. Endişelerimi giderip tedavimi titizlikle tamamlayarak dişlerimin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayan Hamza Bey'e ve ekibine çok teşekkür ederim. Burası her zaman güvenle gideceğim bir klinik 🌸
Derya Çakmak
Derya Çakmak
2022-09-07
Harika bi dis hekimi Allah razi olsun çok korkuyordum beni acı cekmeden kurtardi..
Adewumi Abiodun
Adewumi Abiodun
2022-07-22
Excellent experience
Yusuf Selvi
Yusuf Selvi
2022-07-08
Keskin diş kliniğinden çok memnun kaldım güleryüzlü kadrosuyla başarılı bir ekip çok seviyoruz sizleri iyiki varsınız...hayırlı bayramlar cümleten 🌸🌼
Raghad Alamri
Raghad Alamri
2022-06-30
Hamza beye çok teşekkür ederim, birden ağırmaya başlayan yirmilik dişimi çektirmek için haritayı açıp yorumlara bakarak seçtiğim yerdi, iyiki de oraya gitmişim gerçekten herşey mükemmel, temiz, personeli çok samimi ve güler yüzlü. Tanıdıklarıma da onu tavsiye ettim size de tavsiye ederim 🤍 tekrar teşekkür ederim
ELİF Gűműș
ELİF Gűműș
2022-06-24
HAMZA KESKİN BY VE EKİBİNE GÖSTERMİŞ OLDUKLARI GÜLER YÜZLERİ VE İLGİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
MURAT SELVİ
MURAT SELVİ
2022-06-22
Kardeşimin dişleri çocukluğundan beri çürük ve de çarpıktı o yüzden gülerken ağzını kapatırdı dişlerini Hamza Bey'e yaptıran bir ailenin tavsiyesi ile Hamza Bey ile tanıştı ve şuan harika dişlere sahip.Ben de Gebze'de kalmama rağmen 2 diş boşluğuna burada implant yaptırmak istiyorum .Kardeşimin mutluluğuna katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Kaplama Diş Neden Yapılır?

Koruyucu diş hekimliğinin en önemli yapı taşlarından olan kaplama diş fonksiyonel amaçlı yapıldığı durumlarda bir diş eksikliği varsa bu bölge implantlar ile tedavi edilemiyorsa, sağdaki ve soldaki dişler belli prensipler dahilinde küçültülür ve köprü işlemi yapılır. Bu bir diş kaplama işlemidir.

Eğer dişlerde madde kaybı ya da bayağı büyük kırılar ve aşınmalar varsa yine dişlerin fonksiyonunu korumak ve sağlamlaştırmak amacıyla yine ölçüleri alınarak kaplama diş tedavisi uygulanabilir. Bu diş kaplama işlemi bahsettiğimiz gibi estetik amaçlı da yapılabilmektedir. Dişlerde aşırı dereceli renk bozukluğu ya da formlarında ciddi problemler varsa bu durumda da dis kaplamasi yapılabilir. Diş kaplaması nasıl yapılır? Kaplama çeşitleri nelerdir? sorularını yanıtlayalım.

diş kaplama nasıl yapılır
Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş Kaplama Çeşitleri

Diş kaplama çeşitleri, diş kron kaplamalar diş üzerine porselenden yapılan kişiye özel olarak uygulanan estetik materyallerin konulmasıdır. Kaplama diş çeşitleri dört gruba ayrılır ve kaplama çeşitleri hastanın ağız yapısına göre tercih edilmelidir.

Porselen Laminate Veneer: Porselen diş kaplama nasıl yapılır? Dişten 0,3- 0,7 mm. yüzey alınarak üstüne yapıştırılan porselen yaprak tabakadır. İstenilen renk ve formda çok ince bir şekilde hazırlanan porselen laminate veneer metal içermez. Kırılmalara karşı dayanıklılık gösteren porselen laminateler; ışığın diş içerisine geçmesini sağlar. 

Zirkonyum kaplama: Zirkonyum elementi doğada bulunan beyaz bir metaldir. Zirkonyum alt yapılı porselenleri hem ön dişlerde kullanabileceği kadar estetik olması, hem de arka dişlerde kullanılabilecek kadar sağlam olması nedeniyle, tüm diş hekimleri tarafından diş kaplama için güvenle tercih bir kaplama diş çeşididir. Ön dişlere kaplama nasıl yapılır sorusunun cevabı güvenle tercih edebildiğimiz zirkonyum kaplama çeşididir.

Metal destekli kaplama: Metal destekli dişlere kaplama nasıl yapılır? Metal destekli diş kaplama adından da anlaşılabileceği üzere, dişin yapımı aşamasında porselenin altına metal alaşım konularak yapılmasıdır. Dişin dokusuna uygun, gereken dayanıklılığı sağlamaktadır. Krom Kobalt veya Krom Nikel alaşım kullanılması ile yapılan metal destekli diş kaplama, metal üzerine konulan porselen altında bulunan metalden etkilenir.

Alt yapıda yer alan metal, ışığı geçirmediğinden, mat bir görünümü ile diş eti hizasında koyu renkle kendini belli eder. Bundan dolayı metal destekli diş kaplaması genellikle ön bölgedeki dişlerde estetik açıdan tavsiye edilmediğinden daha çok arka dişlerde diş kaplama uygulanır.

Empress (Full Porselen) diş kaplama: dis kaplama çeşitlerinden birisi de EmpressFull porselen diş kaplama. EmpressFull kaplama dis nasil yapılır? Doğrudan diş üzerine yapılan bir diş kaplama uygulama türüdür. Bu uygulamanın yapılabilmesi için mutlaka diş olması gerekir. Uygulama yapılacak olan dişlerin etrafı, eşit bir şekilde tıraşlanarak, diş kaplama için hazır hale getirilir ve üzerine kaplama dis uygulanır.

diş kaplama fiyatları
Diş Kaplama Çeşitleri

Diş Kaplama Fiyatları 2024

Estetik açıdan da sağlık açısından da gerekli olan diş kaplama fiyatları 2024 bazında da kontrol edilen diş kaplama tedavi yöntemidir. Tercih edilen yöntemlerin farklı materyaller üzerinden gerçekleştirildiği de bilinmesi gerekli olan bilgilerdendir. Örneğin diş kaplama için metal altyapılı olanların seçilmesi özel ekipmanların alınan ölçüler çerçevesinde tasarlanmasına neden olmaktadır.

Aynı şekilde kaplama diş yapımı zirkonyum olacaksa da her kişiye özel diş tasarımları ile diş kaplama yapılmaktadır. Görüldüğü üzere diş kaplama işlemlerin tümü bireysel olduğu için diş kaplama fiyatları 2024 kesin rakamlar vermek yanıltıcı bilgilendirme yapmaktan başka bir şey değildir. Üstelik dişlere kaplama nerede yapıldığından hangi diş hekimlerine yaptırıldığına kadar değişim gösteren bir diş kaplama fiyat skalası da bulunmaktadır. 

Diş Kaplama Türü Diş Kaplama 2024 fiyat (en az) Diş Kaplama 2024 fiyat (en çok)
Tek Parça Döküm Kuron 1600 TL 5000 TL
Veneer Kuron (Akrilik) 1750 TL 5500 TL
İmplant Üstü Veneer Kuron (Seramik)
(Abutment Ücreti Hariç)
4000 TL 11000 TL
Laminate Veneer (Akrilik) 3000 TL 8000 TL
Laminate Veneer (Seramik) 5500 TL 12500 TL
Tam Seramik Kuron (Metal Desteksiz) 5000 TL 10000 TL
Geçici Kuron (Tek Diş İçin) 500 TL 1500 TL
Kuron Sökümü (Tek Sabit Üye İçin) 500 TL 1500 TL

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Kaplama diş nasıl yapılır? Diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş kaplama tedavisinde belli adımlar atılmaktadır. İlk olarak gerçekleştirilen muayeneler çerçevesinde hastaların dişe kaplama yapılmasına uygun olup olmadığı gözlemlenir. Dişte kaplama kararı alındı ise diş kaplama için diş ölçümleri gerçekleştirilmektedir. Ölçümlerin yapılmasının ardından ana diş temizlik ve diş kaplama tedavi aşamasına geçilmiş olmaktadır.

Diş kaplama nasıl olur? Diş kaplamasından önce çürük veyahut kanal tedavisi uygulanabildiği gibi dolguya da ihtiyaç olabilmektedir. Bu adımların atılmasından sonra ise diş yapısı diş kaplama olan dişlere uygun şekle getirilmektedir. Diş kaplama için özel olarak hazırlanan kalıplar dişlerin üzerine yerleştirilmektedir. Kalıplar bazı dişlere uyum sağlamayabilmektedir. Uzmanlar bundan ötürü belirttikleri aralıklarda diş kaplama muayeneler yapmak isteyebilmektedir. Sıkıntı yaşandığı durumla karşılaşılması halinde kalıplar yenilenerek diş kaplama sürecine baştan başlanmaktadır.

Dişe kaplama nasıl yapılır konusunun son aşaması ise ana kalıpların dişlere yerleştirilmesidir. Hastalar zaten geçici olan kalıplarla uzun süre geçirdikleri için ana kalıpların yerleştirilmesi zannedildiği gibi zor bir işlem de değildir.

Kaplama nasıl yapılır diye merak edenler için diş kaplama işlemi alanında uzman hekimlerimiz tarafından bu şekilde kolay yapılmaktadır. Kaplama diş nasıl olur örnek 👇

diş kaplama öncesi sonrası
Kaplama Diş Öncesi-Sonrası

Diş Kaplama Hakkında Sık Sorulan Sorular

👉 Diş kaplama kaç gün sürer?

En çok merak edilen diş kaplama ne kadar sürer? Dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama diş 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Önemli olan her seans arasında 2-3 gün aralık olmasıdır. Yani normal şartlarda bir haftada diş kaplama bitebilir.

👉 Kaplama diş iyi midir?

Kaplama dişlerin bakımı oldukça kolaydır. Bunların yanı sıra yapılan kaplama diş tedavisi sonrasında diş kaplama yapılan dişlerin renk değiştirme olasılığı minimumlara düşürülmüş olduğu için özellikle Keskin diş kliniğimizde kaplama diş en doğru tercih olarak tavsiye edilmektedir.

👉 Diş kaplama kaç seansta biter?

Diş kaplama işlemi, herhangi bir problem çıkmaz ise 3 seansta tamamlanır.

👉 Diş kesimi ağrısı ne kadar sürer?

Diş kesimi ağrısı uyuşturucu iğnenin etkisi geçtikten sonra kendisini belli etmeye başlar ve normal şartlarda bir gün boyunca devam edebilir. Genelde ağrı sorunu olmayan hastaların acı eşiği çok yüksektir. Dişlerde ağrı olması durumunda doktorun tavsiye ettiği ağrı kesiciler kullanılabilir.

Merhaba, Ben Dt.Hamza KESKİN

Yazımı okurken takıldığınız yada yardımcı olmamı istediğiniz bir şey olursa bana alttaki butonlardan istediğinize tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Müsaitlik durumuna göre ben veya asistanım size severek yardımcı olacağız.

AYŞEGÜL GENCAL
AYŞEGÜL GENCAL
2022-11-08
Bugün estetik dolgu yaptırdım. Daha öncesinde de bir çok işlem kanal, dolgu, diş çekimi yaptırdım ve her defasında Hamza Bey’in ilgi ve alakası oldukça iyi. Korkan biri olarak bana karşı gayet sabırlı ve hoşgörülüydü. İşini titiz, özenli ve hastasına önem vererek yapıyor. Hamza Bey'e ve ekibine çok teşekkür ederim. Bütün işlemlerimden memnun kalarak ayrıldım herkese tavsiye ederim.🌼
Esra Ozen
Esra Ozen
2022-10-06
Diş muayenesi konusunda hassas biri olarak Hamza Bey'i ve ekibini gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum. Temiz, pratik ve güleryüzlü çalışma stiliyle tedavinizi size en uygun olacak şekilde planlayıp uyguluyorlar. Endişelerimi giderip tedavimi titizlikle tamamlayarak dişlerimin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayan Hamza Bey'e ve ekibine çok teşekkür ederim. Burası her zaman güvenle gideceğim bir klinik 🌸
Derya Çakmak
Derya Çakmak
2022-09-07
Harika bi dis hekimi Allah razi olsun çok korkuyordum beni acı cekmeden kurtardi..
Adewumi Abiodun
Adewumi Abiodun
2022-07-22
Excellent experience
Yusuf Selvi
Yusuf Selvi
2022-07-08
Keskin diş kliniğinden çok memnun kaldım güleryüzlü kadrosuyla başarılı bir ekip çok seviyoruz sizleri iyiki varsınız...hayırlı bayramlar cümleten 🌸🌼
Raghad Alamri
Raghad Alamri
2022-06-30
Hamza beye çok teşekkür ederim, birden ağırmaya başlayan yirmilik dişimi çektirmek için haritayı açıp yorumlara bakarak seçtiğim yerdi, iyiki de oraya gitmişim gerçekten herşey mükemmel, temiz, personeli çok samimi ve güler yüzlü. Tanıdıklarıma da onu tavsiye ettim size de tavsiye ederim 🤍 tekrar teşekkür ederim
ELİF Gűműș
ELİF Gűműș
2022-06-24
HAMZA KESKİN BY VE EKİBİNE GÖSTERMİŞ OLDUKLARI GÜLER YÜZLERİ VE İLGİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
MURAT SELVİ
MURAT SELVİ
2022-06-22
Kardeşimin dişleri çocukluğundan beri çürük ve de çarpıktı o yüzden gülerken ağzını kapatırdı dişlerini Hamza Bey'e yaptıran bir ailenin tavsiyesi ile Hamza Bey ile tanıştı ve şuan harika dişlere sahip.Ben de Gebze'de kalmama rağmen 2 diş boşluğuna burada implant yaptırmak istiyorum .Kardeşimin mutluluğuna katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 5 Ortalama: 4]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir