Lamine Diş Fiyatları 2024 – Güncel Lamine Diş Fiyatı Ne Kadar?

İçindekiler

Lamine Diş Fiyatları 2024 Yılı İçin Detaylıca İçeriğimizde Mevcuttur. Lamine ya da lamina olarak da bilinen lamine diş, diş görünüşünüze uygulanabilen kozmetik bir diş kaplama çözümüdür.

Lamine diş fiyatları, lamine diş kaplama ya da lamina olarak da bilinen lamine diş, diş görünüşünü olumsuz yönde etkileyen birçok diş bozukluklarında uygulanabilen ekonomik kozmetik bir çözümdür. Laminat yaprak kaplamalarda temel olarak estetik sorunları olan ön dişlerde, porselenden hazırlanan tabakanın dişlerin ön yüzlerine yapıştırılmasıyla bu sorunların giderilmesini amaçlayan bir tedavi şeklidir. Yaprak lamina fiyat listeleri senelik olarak güncellenmektedir.

Çoğu durumda sağlam yapıları ve bozulmayan renkleriyle dişlere doğal bir güzellikle birlikte, doğal bir işlev kazandırmak için yeterlidirler. Lamine diş kaplamalarla kendinizden emin bir şekilde gülümseyebilirsiniz. Lamine diş fiyatları 2024 yılında ne kadar? Lamine diş yaptırmayı düşünen birçok hastanın aklında lamine diş fiyatları soruları dolaşmaktadır. Lamine diş fiyatları birçok türe sahiptir ve uygulanacak tedavi türünü diş hekiminiz belirlemektedir. 

Lamine Diş Fiyatları, lamine diş uygulama
Lamine Diş Kaplama Fiyatları

Lamine Diş Fiyatları 2024

Lamine diş fiyatları ve daha fazlası TDB’ nin İstanbul, Ankara gibi birinci grup iller için belirlemiş olduğu 2024 yılı lamine diş tedavi ücreti tarifesine göre akrilik lamine tedavisi için  3500tl – 8500 TL, full seramik porselen lamine fiyatları içinse 7500TL – 15000TL aralığındadır. Diş lamine kaplama fiyatları kullanılan materyale ve yapılan lamine dis sayısına göre belirlenir. Ağız yapınıza ve diş estetiğinize uygun olarak kaç adet ve toplam lamine kaplama fiyat hakkında bilgi almak ve klinik tedavi fiyatları için hekiminize muayene olunuz. Türkiye Geneli Lamine Diş Fiyat Aralığı 5500 TL ile 15000 TL Arasındadır.

Lamine Diş Avantajları

Lamine diş tedavinin en büyük avantajı uygun endikasyonlarda doğal dişler üzerinde çok az herhangi bir işlem yapılmadan dişlerin genel görünümünü geliştirmenin mümkün olmasıdır. Uygun ve avantajlı klinik fiyat politikası, lamine diş fiyatları ile dişlerinizin doğal yapısı bozulmadan istediğinizin estetik özelliklere sahip olması sadece uygun laminate veneer fiyat ile mümkündür. Diş üzerinde ya hiçbir değişiklik yapılmaz ya da az bir düzeltme ile sonucun daha mükemmel olması sağlanabilir. Zaten diş üzerinden kaldırılan miktar 0,3-0,7 mm ile sınırlı oluyor. Böylece hiçbir dişin kesilmesine (küçültülmesine) gerek kalmıyor.

Lamina diş tedavisinin laboratuvar aşaması sadece 3-4 gün sürmektedir. Ancak gülümseme tasarımında bu süre sonunda dudaklarınızın yeni görünümünüze uyum sağlaması 3-4 haftayı bulabiliyor. Bu uyum süresince bazı dudak egzersizleri ve okuma tavsiye ediyoruz. Süre sonunda yüzünüzle tamamen bütünleşmiş ve yapay olduğu kesinlikle fark edilmeyen yeni dişlerinizle rahatlıkla gülümseyebilirsiniz. 

"<yoastmark

Lamine Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Diş estetiği uygulamalarında sıklıkla tercih edilen lamine diş tedavisi kimlere uygulanır:

🔸 Dişler arası boşlukların kapatılması,

🔸 Dişler üzerindeki kırık ve çatlaklar,

🔸 Dişlerin genelini etkileyen renk ve form bozuklukları,

🔸 Küçük ve sivri dişler,

🔸 Kalıcı diş renginin değişmesi durumunda, 

🔸 Dişlerde lekelenmeler ve yüzeysel problemlerde,

🔸 Zirkonyum ve metal destekli porselenlere göre daha estetik beklentini olduğu durumlarda,

🔸 Kısmi diş şekil bozukluklarında diş lamine tedavisi uygulanması önerilmektedir.

Gerekli tüm kontroller ve hesaplamalar yapıldıktan sonra lamine diş fiyatları 2024 güncel listeye göre lamine diş fiyatı hekiminiz tarafından sizlere bildirilecektir. Lamine fiyatları uygulanan tedavide yapılacak işlem ve işlem türlerine göre değişkenlik gösterebilir. Porselen lamine fiyatları, yaprak diş fiyatları gibi lamine türleri ağız yapınıza uygun belirlenir ve diş lamine fiyat listesi çıkarılır.


🔹 Porselen Lamine Diş Fiyatları

Porselen lamina diş kaplama tedavilerinde en çok tercih edilen malzemelerden olup doğal renk, uyumlu görünüm, uzun kullanım ömrü, esneklik ve dayanıklılık gibi avantajlara sahiptir. Porselen lamina fiyat diğer diş kaplama fiyatlarına göre daha yüksek maliyetlere neden olur. Porselen lamine fiyat 2024 listeleri TDB tarafından yıllık düzenli olarak değiştirilmektedir. Keskin diş kliniğimizde bu porselen lamina fiyatları ek olarak firma düzenlemelerini yapmaktadır. Lamina porselen fiyat tek diş için TDB’ nin rehber fiyatlarına göre 6500 TL olarak belirlenmiştir.

🔹 Laminate Veneer Fiyatları

Lamine diş uygulaması uzman diş hekimleri tarafından diş kliniklerinde yapılması gereken bir iştir. Oldukça fazla dikkat ve beceri gerektirir. Laminate veneer fiyatları, uygulama yapılan klinik tedavi ücret politikası , kullanılan malzeme, TDB’ nin verdiği lamine diş fiyat listesi gibi değerler baz alınarak hesaplanır.

🔹 Yaprak Lamine Fiyatları

Yaprak lamine gülümsemenin genel estetiğini geliştirmek amacıyla dişlerin ön yüzeyine yapıştırılan ince porselen kabuklardır. Oldukça sık kullanılan ve başarılı sonuçlar elde edilen yaprak lamine fiyatları diğer lamine diş fiyatları uygulamalarına göre biraz maliyetlidir. 

🔹 Lamine Diş Kaplama Fiyatları

Lamine diş kaplama fiyatları kullanılan materyale ve yapılan diş sayısına göre belirlenir. Hekiminize muayene olduktan sonra yapılacak diş sayısı, kullanılan metaryal, uygulanacak lamina kaplama tedavi türü ve TDB’ nin belirlediği lamina diş fiyatları listesi hesaplanarak lamina diş kaplama fiyatları net olarak belirlenir. 

Yaprak lamine fiyatları, porselen lamine fiyat, laminate veneer fiyat, diğer diş tedavi fiyatlarına nazaran neden daha yüksek olduğu hususu diş hekimlerine sıklıkla sorulur. Her şeyden önce belirtmek gerekir ki, diş tedavilerinde lamine diş fiyatları belirleyen en önemli iki etken diş hekiminin emeğinin niteliği ve yoğunluğu ile diş tedavisi için kullanılan materyallerinin fiyatlarıdır.

🔹 Kompozit Lamina Fiyatları

Kompozit lamina genel olarak ön dişlerin şeklini ve rengini değiştirmek, diş yüzeyindeki kusurları kapatarak estetik bir görünüm kazandırmak için dişlerin ön yüzeylerine uygulanan kaplama tedavi yöntemidir. Kompozit lamina fiyatları ön dişlerin ölçülerine göre net olarak belirlenir.

lamine diş uygulama örneği
Kompozit Dolgu

🔹 Diş Aralığı Kapatma Fiyatları

Ayrık diş tedavisi olarak bilinen diş aralığı kapatma işlemi lamine diş tedavisi uygulanarak kapatılabilir. Lamina diş tedavisi ile dişlerin ön yüzeyine yaprak porselen malzemesi yerleştirilerek uygulama yapılır. Kullanılan malzeme ve işçilik hassas olduğu için diş aralığı kapatma fiyatları 4000 Tl ile 11000 tl arasında olabilir.

🔹 Lamine Diş Yorumları

Lamina diş lekelenmeler ya da bozukluklar olanlar vakalar için kozmetik alanda en sık tercih edilen uygulamadır. Bu alanda yapılan lamine diş fiyatları yorumlar genel olarak olumlu olmaktadır. Lamina fiyatları yüksek maliyetli olmasına rağmen başarılı sonuçlar elde edilmesi nedeni ile tercih sebebidir. 

Lamine Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş lamine tedavisine başlamadan önce estetik diş hekimimiz ile bir ön görüşme randevunuz olur. Bu randevuda kaç adet diş lamine uygulama yapılacağı, beklentileriniz ve sizin tedavinize özel uygulanması gereken ekstra tedavileri diş lamina fiyatları değerlendirme şansınız olacaktır. Tedaviye başlamadan önce, uygulama yapılacak dişlerin üzerinde herhangi bir çürük varsa öncelikle bunlar dolgu veya kanal tedavisi ile tamir edilmelidir. İhtiyacınıza göre uygulanması gerekebilecek bu ek tedaviler lamine diş fiyatlari yükselmesine neden olur. Diş eti problemi olan kişilerde lamine uygulaması uygun olmayabilir. Bu durumun anlaşılır olması için hekim kontrolü gereklidir. Gerekli olan tüm incelemeler yapıldıktan sonra hekiminiz size diş yapınıza uygun tedavi yöntemi belirleyecek lamine diş fiyatları ve lamina diş fiyatları 2024 fiyatlarını belirtecektir.

Lamine Diş Tedavi Süreci

Diş Lamine fiyat konusunda kararınızı belirledikten sonra bir sonraki randevuda hekiminiz işlem yapılacak dişler üzerinde küçük düzeltmeler ve gerekli ise bir miktar aşındırma yapacaktır. Aşındırılan dişlere aynı gün içerisinde geçici kaplamalar sıklıkla uygulanır. Diş preparasyonu tamamlandıktan sonra ağız ve diş ölçünüz alınarak laboratuvara gönderilir. Kaplama dis yüzeyinin de pürüzlendirilmiş olması, diş ile kuvvetli bir bağ oluşmasını sağlar. İçine yerleştirilen yapıştırıcı çimento ile birlikte kaplama diş üzerine hafifçe bastırılır ve mavi ışık yardımıyla sertleştirilir. Lamine yapıştırma sonrası artıklar temizlendikten sonra özel lastikler ile birleşim noktaları cilalanarak kaplama lamina tedavi sonlandırılır.

Lamine dis ile kaplanan dişlerin mutlaka uzman kişilerce yapılması gerekir. Basit gibi görünen ancak yapılması çok dikkat isteyen lamina işlemi dişin dış tarafından yapılır. Uygulanan kesme, tıraşlama işlemi de kesinlikle iç taraftan yapılmamalıdır. Lamine diş kaplamadan sonra diş ve diş eti uyumunun doğal görünmesi gerekmektedir. Bunun için laminenin oldukça dikkatli ve doğru biçimde yerleştirilerek yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde dişinizin veya laminenin kesilmesi gerekebilir. Bu da yapılan işlemin bozulması demek. Diş-diş eti ilişkisinde problemler kendini gösterebilir. Doğru ve sağlıklı bir lamine kaplama estetik durmasının yanında kullanılabilirliği açısından da oldukça önemlidir. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak diş laminesi fiyatı güncel lamine diş fiyatları listeleri TDB tarafından oluşturulur. 

Bu bağlamda, lamine diş fiyatları laminate veneer veya porselen lamine diş yapımında kullanılan meteryallerin özel olması, klinik ve laboratuvar işlemlerinin zor ve hassas olması, dişin hazırlanması, ölçü alınması ve uygulanmasının özel, teknik bilgi ve uzmanlığı gerektirmesi nedeniyle, diş lamine fiyatları nispeten daha yüksek olarak değerlendirilebilir.