Diş beyazlatma, inci gibi dişlere sahip olmak için yapılan diş tedavisidir. Gün içerisinde tükettiğimiz yiyecek ve içecekler dişlerimizde leke ve renk solması yapmaktadır. Rengi sararan dişler görünüm ve estetik açıdan hoş olmayan görüntü oluşturur. Bu nedenle dişlerin beyazlaması ve istenilen estetiğin elde edilmesi için diş beyazlatma tedavileri uygulanmaktadır.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş yüzeyinde oluşan sararma ve lekelerin klinik ortamlarda beyazlatılması işlemine diş beyazlatma denir. Dişlerde oluşan organik ve inorganik maddeler klinik malzemeleri kullanılarak yok edilir. Diş beyazlatma işlemine genellikle kişisel bakımına özen gösteren, inci gibi beyaz dişlere ve gülüş estetiğini sahip olmak isteyen bireyler başvurmaktadır.

Merhaba, Ben Dt.Hamza KESKİN

Yazımı okurken takıldığınız yada yardımcı olmamı istediğiniz bir şey olursa bana alttaki butonlardan istediğinize tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Müsaitlik durumuna göre ben veya asistanım size severek yardımcı olacağız.

AYŞEGÜL GENCAL
AYŞEGÜL GENCAL
2022-11-08
Bugün estetik dolgu yaptırdım. Daha öncesinde de bir çok işlem kanal, dolgu, diş çekimi yaptırdım ve her defasında Hamza Bey’in ilgi ve alakası oldukça iyi. Korkan biri olarak bana karşı gayet sabırlı ve hoşgörülüydü. İşini titiz, özenli ve hastasına önem vererek yapıyor. Hamza Bey'e ve ekibine çok teşekkür ederim. Bütün işlemlerimden memnun kalarak ayrıldım herkese tavsiye ederim.🌼
Esra Ozen
Esra Ozen
2022-10-06
Diş muayenesi konusunda hassas biri olarak Hamza Bey'i ve ekibini gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum. Temiz, pratik ve güleryüzlü çalışma stiliyle tedavinizi size en uygun olacak şekilde planlayıp uyguluyorlar. Endişelerimi giderip tedavimi titizlikle tamamlayarak dişlerimin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayan Hamza Bey'e ve ekibine çok teşekkür ederim. Burası her zaman güvenle gideceğim bir klinik 🌸
Derya Çakmak
Derya Çakmak
2022-09-07
Harika bi dis hekimi Allah razi olsun çok korkuyordum beni acı cekmeden kurtardi..
Adewumi Abiodun
Adewumi Abiodun
2022-07-22
Excellent experience
Yusuf Selvi
Yusuf Selvi
2022-07-08
Keskin diş kliniğinden çok memnun kaldım güleryüzlü kadrosuyla başarılı bir ekip çok seviyoruz sizleri iyiki varsınız...hayırlı bayramlar cümleten 🌸🌼
Raghad Alamri
Raghad Alamri
2022-06-30
Hamza beye çok teşekkür ederim, birden ağırmaya başlayan yirmilik dişimi çektirmek için haritayı açıp yorumlara bakarak seçtiğim yerdi, iyiki de oraya gitmişim gerçekten herşey mükemmel, temiz, personeli çok samimi ve güler yüzlü. Tanıdıklarıma da onu tavsiye ettim size de tavsiye ederim 🤍 tekrar teşekkür ederim
ELİF Gűműș
ELİF Gűműș
2022-06-24
HAMZA KESKİN BY VE EKİBİNE GÖSTERMİŞ OLDUKLARI GÜLER YÜZLERİ VE İLGİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
MURAT SELVİ
MURAT SELVİ
2022-06-22
Kardeşimin dişleri çocukluğundan beri çürük ve de çarpıktı o yüzden gülerken ağzını kapatırdı dişlerini Hamza Bey'e yaptıran bir ailenin tavsiyesi ile Hamza Bey ile tanıştı ve şuan harika dişlere sahip.Ben de Gebze'de kalmama rağmen 2 diş boşluğuna burada implant yaptırmak istiyorum .Kardeşimin mutluluğuna katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri genellikle diş kliniği ortamlarında yapılan çalışmadır. Diş beyazlatma yöntemleri iki farklı şekilde yapılır. Diş kliniklerinde diş beyazlatma ve doğal yöntemlerle evde diş beyazlatma yöntemidir.

Diş Beyazlatma – Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Kliniğinde Diş Beyazlatma

Diş kliniğinde yapılan beyazlatma Power Bleaching adıyla adlandırılır. Power Bleaching yöntemi, özel kliniklerde veya devlet hastanesinde diş beyazlatma polikliniklerde uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Keskin Diş Kliniği merkezimizde diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz.

Diş Kliniğinde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş kliniğinde yapılan beyazlatma işlemi özel olarak üretilen solüsyonlarla ve özel teknolojik cihazlarla yapılır. Beyazlatma sırasında özel solüsyonlar ışık yardımı ile dişlere sürülür ve dişler beyazlatılır. Bu yöntem ile dişleriniz 5 kat daha fazla beyazlayabilir. Klinik ortamında yapılan Power Bleaching işlemi en hızlı ve garantili sonuç veren yöntemdir.

Diş Beyazlatma Yöntemi
Klinikte Diş Beyazlatma

Evde Diş Beyazlatma, Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Birçok kişi kliniklere başvurmak yerine evde doğal yöntemlerle diş beyazlatma yöntemine başvurmaktadır. Diş beyazlatma evde birçok farklı doğal yöntemlerle yapılabilir. Dişleri beyazlatma evde uygulanan yöntemler;

Diş Macunu ile Diş Beyazlatma

Ağız ve diş sağlığımızı korumak için günde en az iki kere dişlerimizi fırçalamalıyız. Diş macunlarının tartar ve çürük oluşumuna karşı etkisi olduğu gibi diş beyazlatma işleminde de etkili bir yöntemdir.

Diş macunu dışında doğal diş beyazlatma ürünleri de kullanarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Limon ve Karbonat İle Diş Beyazlatma

Evde doğal yollarla diş beyazlatma işlemi için limon ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bir çay kaşığı karbonat ve limon suyu ile karışım yapabilirsiniz. Limon ve karbonatı köpük oluşuncaya dek karıştırın. Karışımdan fırçanıza sürerek dişlerinizi fırçalayın. Bu karışımı haftada 2 kere uygulamanız tavsiye edilir. Asit özelliği içeren bir karışım olduğu için aşırı kullanımda diş ve diş etlerinize zarar verebilirsiniz.

Karbonat İle Diş Beyazlatma

Karbonat beyazlatma konusunda bilimsel açıklamalarla ispatlanmış bir doğal üründür. Karbonatın dişleri beyazlatma işleminde de başarılı olduğu bilinmektedir. Haftada 2 ya da 3 kere karbonatla dişlerinizi fırçalayarak doğal diş beyazlatma işlemi yapabilirsiniz.

Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma Yöntemleri

Karbonat, Sirke ve Tuz Karışımıyla Diş Beyazlatma

Karbonat ve tuz ikilisi beyazlatma işleminde görev alırken sirke ise lekeleri yok etmede birebir etkili üründür. Dişleri beyazlatma içinde karbonat, sirke ve tuz karışımını kullanabilirsiniz. Her birinden 1 çay kaşığı bir kabın içine koyunuz. Diş fırçalama esnasında bu karışımdan fırçanıza alarak dişlerinizi fırçalayın. Bu karışımı düzenli olarak kullandığınızda aradaki farklı görebilirsiniz.  

Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma

Evde diş beyazlatma yöntemleri arasında muz kabuğu da bulunmaktadır. Muz kabuğunda bulunan potasyum, manganez ve magnezyum mineralleri beyazlatma etkisi yaratır. Muz kabuğunu dişlerinize sürerek diş beyazlatma – evde doğal yöntem olarak muz kabuğu tercih edebiliriniz.

Defne Yaprağı, Portakal Kabuğu ile Diş Beyazlatma

Defne yaprağı dişlerde oluşan enfeksiyonların giderilmesinde etkilidir. Defne yaprağını un haline gelene kadar ezin. Portakal kabuğunu da rendeleyerek ikisini birbirine karıştırın. Bu karışımdan bir miktar alarak dişlerinizi fırçalayın. Dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Dişlerinizi Çilekle Beyazlatın

Belki de en sevdiğiniz meyve çilekle dişlerinizi beyazlatabileceğinizi biliyor musunuz? Çilek, diş yüzeyinde plak oluşumunu engelleyen bir meyvedir. İçerisinde bulunan malik asit ve lif açısından zengin olan çilek, dişlerinizin beyazlamasında yardımcı olur. Çilekle diş beyazlatma yöntemini kullanmak için çileği ezerek püre haline getirin. Çilek püresinden diş fırçanıza alarak dişlerinizi fırçalayın.

Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma evde nasıl yapılır? Sorularına cevap bulabilmek için yazımızı okuyabilirsiniz. Dis beyazlatma için evde hangi yöntemi kullanırsanız kullanın ama doğal ürünlerde olsa aşırıya kaçmamanız tavsiye edilir. Diş lekesi temizleme evde yapılacaksa kimyasal beyazlatma ürünleri kullanmanız pek uygun değildir. En etkili ve kalıcı diş beyazlatma yöntemi klinik ortamında yapılan beyazlatma işlemidir.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir