Hastamızın bize yazılı olarak ilettiği sorusu:

Hocam merhabalar. Birkaç sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir yıl kadar önce bir dişime yaptırdığım kanal tedavisi sonrası ara ara kontrole gittim bu zamana kadar. Temiz çıkıyordu her şey. Bugün yaptığım kontrolde o dişin iltihaplandığı söylendi. Küçük bir iltihapmış. Doktor bir ilaç yazdı. Bu ilaç bir süre daha iltihabı bastırırmış. Ama sonra mutlaka çekilmesi gerekiyormuş. Tek şartmış. Ayrıca iki de ufak çürük varmış başka iki dişimde.

En kısa zamanda kurtulmak istiyorum tüm sorunlardan. Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun. Doktorunuzun verdiği antibiyotik doğru bir karar. Kullandığınız antibiyotik sonrasında iltihap kuruyabilir ve dişinizi düzenli ve sürekli kontrol ettirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kanal tedavisi sonrasında dişin kökünde iltihap oluşabiliyor ve bu iltihap sonucunda dişiniz çekime kadar gidebiliyor. Dişinizin kurtulmasını istiyorsanız tekrardan kanal tedavisi ” Retreatment ” yaptırabilirsiniz ama dişinizin kurtulma ihtimali yüzde 50-60 civarında olacağını da unutmamanız gerekir.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

    • Hamza Keskin diyor ki:

      Merhaba,
      2 sene önce kanal tedavisi olan dişinizde ağrı var ise kanal tedavisi tekrarı yapılması gerekebilir. Bunun için röntgen çekilmesi gerekir. Bir ihtimal ilaç tedavisiyle de ağrınız geçebilir.
      Geçmiş olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir