İçindekiler

🌀 Kanal tedavisi sonrası dişin üstüne basamama normal mi?

Yeni yapılmış bir kanal tedavisi sonrası dişin üzerine basıldığında ağrı hissetmeniz normaldir

Ama bu durum bütün kanal tedavisi işlemi sonrasında böyle bir sıkıntıyla karşılaşacağımız anlamına gelmemektedir.

 

🌀 Kanal tedavisi sonrası dişin üstüne basamama ne zaman geçer?

Dişinizi kullandığınızda oluşan ağrının geçme süresi, kanal tedavisi yapılan dişinizin kanal tedavisi yapılmadan önceki durumuyla ilişkilidir. Şöyle ki;

📌 Çok fazla çürümemiş, çürük sadece sinire kadar geldiği için kanal tedavisi yapılmış dişlerin, üzerine basınca olan ağrılar bir hafta içinde büyük oranda azalacaktır.

📌 Kötü durumda olan, yani uzun süredir ağrıyan, şişlik yapan dişlere yapılan kanal tedavisi sonrası diş üzerine basamama şikayeti biraz daha uzun sürebilir.

📌 Bu süre bazen bir hafta, bazen bir ay kadar olabilir. Bir aydan daha fazla kanal tedavisi sonrası diş üzerine basamama şikayetiniz devam ederse doktorunuzu bu durumdan haberdar edin ve doktorunuzun söylediklerini harfiyen yerine getirmeye çalışın.

🌀 Kanal tedavisi sonrası diş üzerine basamama şikayeti için ne yapılabilir?

📌 Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanın.

📌 Kanal tedavisi yapılan bölge ile yemek yemeyin.

📌 Kanal tedavisi yapılan dişinizde yükseklik varmış gibi hissediyorsanız ve bu his 1-2 gün içinde geçmediyse doktorumuzdan randevu alıp yüksekliğini almasını rica edebilirsiniz. Yemek yerken ağrınız büyük ihtimal azalacak ama devam edecektir.

🌀 Kanal tedavisi sonrası diş üzerine basamama şikayetinin sebebi nedir?

Diş kökünde iltihap olan dişlere kanal tedavisi yapıldıktan sonra iltihap hemen geçmeyeceği için baskı sonucu ağrı olabilir. Kanal tedavisi işlemi dişin içindeki sinir ve damarları alma işlemi olduğu için o bölgede yara oluşacaktır bu oluşan yaranın iyileşme süresince bir ağrı yapması normaldir. Kanal tedavisi sonrası diş üzerine basamama şikayetinin sebebi yaranın iyileşme sürecinde olmasıdır.

Örnek vermek gerekirse vücudumuzda oluşan yaralar ne kadar büyük olursa o kadar geç iyileşir. Bu durumu kanal tedavisi yapılmış dişe uyarlarsak kanal tedavisi yapılan dişin önceki durumu ne kadar kötü ise o kadar geç iyileşme olur. Ama unutmayın bu demek değil ki kötü durumda olan dişlere yapılan kanal tedavileri sürekli ağrı yapar. Bizim şu an anlattıklarımız çok düşük yüzdeli olan işlemlerdir. Yani kanal tedavisi yaptığımız hastaların %98 inde ağrı olmaz.

🌀 Kanal tedavisi yapılan dişimin üstüne basamama durumu bir aydır devam ediyor ne yapmam lazım?

Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman kanal tedavisini yaptırdığınız doktorunuzdan çok vakit kaybetmeden randevu almanızı tavsiye ediyorum ama unutmamalısınız ki bu durum tedavi edilebileceği gibi dişiniz maalesef çekime gidebilir.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 16 Ortalama: 3.8]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir