İmplant Öncesi Nelere Dikkat Etmeliyim?

İmplant yaptırmaya karar verdiniz, implant öncesi nelere dikkat etmeliyim diye düşünmeye başladınız. 1-2 gün sonra implant yaptıracaksanız nelere dikkat etmeniz gerekenleri anlatmaya çalışacağım;

Öncelikle implant yapılmadan önce çeşitli kaynaklardan videoları izlememenizi öneririm. Çünkü azı hastalar en ileri cerrahi müdahaleyi izlemekte ve kendisine de aynısın yapılacağını düşünerek ekstra strese girmektedir. Bu da size implant yapılırken gereksiz gerilmenize ve hekimi yormanıza sebep olabilir

İmplant yapılma işleminde her ne kadar ameliyat denilse de normal ameliyatlar gibi genel anestezi altında olmadığından işlem öncesi su içmekte yemek yemenizde sakınca yoktur.

 İmplant Yaptırmadan Önce Yapılması Gereken Tavsiye Önerileri

Dişler fırçalanmalı işlemden 2-3 saat önce özellikle implant yapılacak bölge güzelce temizlenmelidir.

İmplant yapılmadan önceki en önemli husus sürekli kullanılan ilaçların hekime bildirilmesidir. Kesinlikle implant yapılmasına 1 dk kalmış olsa bile hekime kullandığınız ilaç ve rahatsızlık varsa bildirmek zorundasınız. 

işlemden en az 1 saat önce sigara içiyorsanız son sigaranızı içmiş olmanız gerekmektedir. Doktorunuzun kullanın veya kullanmayın dediği ilaçları teyit edin.

İmplant öncesi hastanın röntgenleri incelenir ve çene kemiği hakkında bilgi sahibi olunur. Daha sonra hekim tarafından kullanılacak implant türü seçilir. Ağız ve çene kemiği yapısına uygun implant seçilir ve hastaya bilgi verilir. Aynı zamanda tedavi sonrası dişlerin görünüm bilgisi de aktarılır.

Çekilmesi gereken dişler varsa çekimler yapılır ve ağız içi hijyeni sağlanması gerekir. İmplantların takılması tamamen cerrahi işlem olduğu için sterilizasyonun tam anlamıyla sağlanması gerekir.

Röntgeninizi getirmeyi unutmayınız…

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir