2.el iphone 6 alırken

Yazının en sonunda videolu anlatım mevcuttur.

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere 2.el iphone 6 alırken nelere dikkat etmeliyiz maddeler halinde bahsetmeye çalışacağım.

1-iPhone’nun faturası veya nereden alındığını gösteren belgesi var mı? Faturadaki seri numarası ve imei ile iPhone’nun içindeki numaraların eşleşip eşleşmediğini kontrol edebilirsiniz.

2-Kutusu duruyor mu? Duruyorsa kutu üzerindeki imei ve seri nosunu iPhone nun kendisi ile uyuşuyor mu? *#06# ile iPhone’unuzun imeisini öğrenebilirsiniz.

3-Kutu içeriği duruyor mu? Duruyorsa orjinal mi? Kutu içerisinde iPhone 6 için kulaklık, şarj aleti, usb kablosu(lightning kablosu), hat çıkarma iğnesi ve kullanım klavuzu bulunmakdır.

4-Kulaklık sarj aleti ve usb kablolarında yırtık, kırık. eksik gibi kusurların olup olmadığına bakın.

5-iPhone’u şarja takın ve şarj olup olmadığını kontrol edin. iPhone usb kablosunun iki tarafını da deneyin iki taraflı da şarj edebilmesi gereklidir.

6-Kulaklığı yine iPhone’a takıp ses gelip gelmediğine ve kulaklığın üzerindeki tuşların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

7-iPhone’nun dış kısmını bitirdik ve kutuyu bir kenara koyabilirsiniz.

8-iPhone 6 nın ekranına ve kasa çevrelerine bakıp vuruk, kırık, soyulma, ekranın oynama gibi problemleri var mı teker teker bakalım.

9-Bütün tuşlarını en az 3-4 kez deneyelim. Zaten 5 adet fiziksel tuşu bulunmaktadır. Ses açıp kapama, sessize alma, güç tuşu ve ana ekran yani home tuşu.

10-iPhone’nu güç tuşuna kısa bir süre basılı tutarak kapatalım ve sonra tekrar açalım. Olağanın dışında bir durum varsa değerlendirelim.

11-iPhone ayarlara girip wifi yi test edelim. Wifiye bağlanıyor mu diye test edebilirseniz güzel olur. Bunun için bi arkadaşınızla gidip interneti paylaşıma açmasını rica edebilirsiniz.

12-Ön ve arka kamerayı test edin. Fotoğraf ve video çekin. Çektiğiniz videoları izleyin. Bazen videolarda ses olmayabiliyor bu donanımsal bir sorun. iPhone’larda 2 mikrofon bulunuyor birisi arızalı olabilir.

13-Parmak izi okuyucuyu test edin.

14-Bulunduğunuz bölgedeki diğer telefonlarla çekim kalitesini karşılaştırın. iPhone 1 kademe çektiği yerde diğer telefon 3-4 kademe çekiyorsa sorun var demektir.

15-Ekranın dokunmatiğini ve kalitesini test edin.

16-Ekran parlaklığını arttırıp azaltın.

17-Hattınızı takıp deneme görüşmesi yapın.

18-Deneme görüşmesi yaparken yüzünüze iPhone u götürürken ekranın kapanıp kapanmadığına dikkat edin.

19-Herhangi bir müzik açıp bu zil sesi de olabilir hoparlörü test edin.

20-iPhone 6 nın altında 2 adet hoparlör deliği görünür ama sadece birinden ses çıkar korkmayın bu normal. sadece iPhone 7 de stereo dur.

21-Ayarlar – Pil – sekmesinin en altında bulunan son şarjdan sonra geçen süreyi pil yüzdesiyle karşılaştırın. Ortalama bir süre ise pilinde sorun yok demektir. Ama dikkat edin hemen altında ”Son tam dolduruluşundan sonra iPhone fişe takıldı” yazarsa çok sağlıklı bir sonuç yok demektir.

22-iCloud u kesinlikle kapatılmış olsun. İphone’u sıfırladığınız zaman tekrar açamayabilirsiniz.

23-iPhone 6 nin imeisi telefonun arkasında yazar ve bu imei ile telefonun arama kısmına *#06# yazıp çıkan imei yi karşılaştırın.Eğer farklı ise kasası kesinlikle değişmiş demektir. Unutmayın Apple yetkili servisleri kasa değişimi yapmamaktadır.

24-İmei’yi https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama sitesinden kayıtlı olup olmadığını sorgulamayı unutmayın

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir