Merhaba diş taşı temizliği söylenenlerin aksine zararlı değil yararlıdır. Çünkü dişlerinizdeki taşlar ve tartarlar dişlerinizi güçsüzleştirir. Dişlerinizde biriken taşlar zamanla diş etlerinizi iterek çoğalır ve diş kökünüzün açılmasına neden olur. Biriken taşlarda sizin dişlerinizi kaybetmenize neden olabilir. Günümüzde birçok hasta diş taşı temizliği yaptırmadığı için diş eti hastalıklarıyla uğraşmakta ve ne yazıkki dişlerini kaybetme aşamasına gelmektedir. Diş taşı temizliği sanılanın aksine zararlı değil yararlıdır. Çünkü temizlenen taşlar diş eti çekilmesini önler. Ağız hijyeni sağlar. 6 ayda 1 defa yada yılda 1 defa temizletmeniz ve kontrole gelmenizde zarardan çok fayda var.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

    • Hamza Keskin diyor ki:

      Merhaba,
      Malesef yanlış bilgi. Diştaşı temizliği yapılmaz ise dişi tutan diş kemikleri zamanla erimeeye başlar ve dişlerinizi tam tutamaz ve sallanmalar sonucunda dişlerinizi kaybedebilirsiniz. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, duruma göre 6 ayda 1, 2 yılda 1 diş taşı temizliği yapılmasını tavsiye ediyorum.
      Geçmiş olsun.

  1. Emir_rehber diyor ki:

    Benim sadeced bir dişimde diş taşı problemi var. O da ön kısmında. Her gün aksatmadan sabah ve akşam 3’er dakika olmak üzere özenle fırçalıyorum. Ama gitmek istemiyorum.. Off

    • Hamza Keskin diyor ki:

      Diştaşı temizliğinden sonra eğerki çok fazla diştaşınız varsa dişlerinizde sallanma olur ve diştaşı temizliği yaptırmazsanız çok kısa zamanda dişleriniz dökülecektir. Dişlerinizin sallanmasını beklemeden diştaşı temizliğinizi düzenli olarak yaparsanız bir sorun kalmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir