Bahsettiğiniz hastalığın adı diş eti çekilmesidir. Bunun en başlıca tedavi yönteminin ilk adımı ise diş taşı temizliği yaptırmaktır.

Bu hastalığınızın başlıca sebepleri; Sert diş fırçası kullanıp dişlerinizi ve diş etlerinizi sert fırçalamanız dan kaynaklanıyor olabilir. Kanamanın başlıca sebebi de sert fırçalamanız veya diş taşlarından kaynaklıdır.  Çünkü bir çok kişi dişlerini fırçalarken sert bir şekilde fırçalandığında sanki daha temiz olacakmış gibi fırçaladığı için durumu belli bir süre anlamamaktadır.  ilerleyen süreçte sert fırçalamadan kaynaklı olarak diş etleriniz çekilmeye başlayacaktır.  Aslında dişlerinizi sert fırçaladığınız için bir çok sorun ile de karşı karşıya kalırsınız. Yapmanız gereken yumuşak fırçalar kullanmanızdır. Diş eti çekilmenizin ne aşamada olduğunu anlayabilmek adına muayene olmanız gerekmektedir. Günümüz teknolojisi oldukça ilerlediğinden tedavi yöntemleri mevcuttur ve bu tedaviler ile de birçok hastamız başarılı bir şekilde ağız sağlına kavuşmuştur.

 

ideal diş fırçalama nasıl olur öğrenmek için tıklayabilirsiniz…

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Diş etlerim çekiliyor sanki birde kanıyor ne yapabilirim sebebi nedir?” te bir düşünce

  1. Elif diyor ki:

    Hocam yirmilik dişimi aldıralı 16 gün oldu ama dikişler erimedi daha. Doktorum gelmene gerek yok kendiliğinden eriyecek dedi ama ipin rengi beyaz ve kalın. Doktorum bi yanlışlık yapmış olabilir mi kafa karışıklığıyla? Eriyen ip 16 gün boyunca ilk günkü gibi kalır mı? Cevabiniza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir