20 yaş dişleri maalesef ki bir çok soruna yol açar özellikle sizin ki gibi yamuksa, Bu sorunları sıralamak gerekirse; Yan taraflarındaki yani azı dişini çürütebilirler, diş köküne baskı yapabilirler, çene eklemi problemlerine sebep olabilirler gibi bir çok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu açıdan çekim yapılması büyük açıda önemlidir. Şuan da sorun yaşamıyor olmanız yarın öbür gün sorun yaşamayacağınız anlamına gelmez. Eğer sorun diş hekiminden korkunuzun olması ise hekiminize söylemenizi öneririm. Çünkü hekiminiz sizi rahatlatmak için çabalayacaktır.  Bu sebeple röntgeniniz ile muayene olup çekim yapılmasında fayda var.

 

20’lik diş ile ilgili diğer yazımızı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz…

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

  1. Şerafettin diyor ki:

    20lik dişlerimden sol alttaki normal çıkıyor, diğer 3 mediale kayarak çıkıyor, lakin sol taraftakilerin 2’si de resmen horizontal olarak yandaki dişe doğru gidiyor, henüz 20 yaşındayım sadece röntgen çektirdim, bu dişler yolunu bulurum mu ilerleyen zamanlarda yoksa bu kadar eğrilik fazla çektirmeden olmaz mı dersiniz

  2. Aysun diyor ki:

    Merhaba, üst sağ yirmilik dişim dışa dönük olarak çıktı yanağımı her ağzını açtığımda ısırıyorum ağrı sızı yok ama yanağım hep yara rahat yemek yiyemiyorum. Sağ alt dişimde çıkıyor oda yamuk olur mu acaba😓 bir işlem yapılabilir mi?
    Teşekkür ederim.

  3. Fatma diyor ki:

    Üstteki iki 20 lik dişim çıktı bir sorun yaşamadım alttaki 20 lik dişim yeni cikiyo ama yamuk çıktığı belli daha önceden röntgen çektirdiğimde de diş hekimi söylemişti şuan bi ağrı sızı yok çektirmeli miyim

  4. JEONKILIGG diyor ki:

    merhaba 20 lik dişlerim yamuk çıkmış çekim yaptırmasam sorun olur öu ? not sinire yakınmıs korkuyorum çözüm öneriniz nedir ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir