Tıkalı kanal tedavisi uzman endodonti hekimlerimiz tarafından yapılan işlemdir. Tıkalı kanalların tedavisi ile bazı dişlerin kurtarılması mümkünken, bazı vakalarda destekleyici diş tedavileri uygulaması yapılabilir. Keskin diş kliniği hekimlerimiz kanal tedavisi yapılacak dişleri temizleyerek diş restorasyonu çalışmalarını yapar. Kanal tedavisi mutlaka uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

Kanal Tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayabilirsiniz. 

Tıkalı Kanal Tedavisi Nedir?

İçindekiler

Diş çürüklerinin pulpa yapılarına zarar vermesi sonucunda bazı sinirlerde kayıplar meydana gelir. Kanal tedavisi bu çürükler sonucu oluşan iltihaplı dokunun pulpalardan uzaklaştırılması işlemidir. Kanal tedavisi işleminde kök kanalları dezenfekte edilerek, kalan diş köküne uygun tedavi yöntemi belirlenir. Tıkalı kanal tedavisi sonrası genel olarak dolgu işlemi ve diş restorasyon işlemleri yapılır. Tıkalı kanal tedavisi yapılan diş, restorasyon sonrası sağlam kalan diş yapısına göre kaplama, kompozit, dolgu gibi işlemler yapılır.

Tıkalı Kanal Tedavisi
Tıkalı Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal Tedavisi Ne Zaman Yapılır?

Kanal tedavisi yapılırken diş kökünde oluşan enfeksiyon tamamen temizlenir. Kanal tedavisi yapılması gerekli olan durumları şöyle sıralayabiliriz;

✔ Diş kökünde iltihap oluşması,

✔ Diş ağrıları,

✔ Sıcak ve soğuk besinlere karşı aşırı hassasiyet,

✔ Diş eti hastalıkları,

✔ Diş içerisindeki canlı dokunun işlevselliğini yitirmesi,

Diş ve diş köklerinde oluşan hasarlar sonucu kanal tedavisi yapılır. Kanal tedavisinin erken önlem alınmaması kanalların tıkanmasına ve diş kayıplarına neden olmaktadır. Gaziosmanpaşa diş kliniği merkezimizde tıkalı kanal tedavisi çalışmaları profesyonel olarak yapılır.

Tıkalı Kanal Tedavisi Aşamaları

Diş restorasyonu ve diş kurtarma çalışmaları tıkalı kanal tedavisi açma işlemidir. Kanal tedavilerinde erken önlem alınmaması ilerleyen dönemlerde tıkalı kanal tedavisi açma çalışması yapılmaktadır. Kanal tedavisi aşamaları;

Teşhis Muayenesi: keskin diş kliniği merkezimizde kanal tedavisi muayenesi yapılır ve tedavi süreçleri belirlenir.

Muayene Süreci: kanal tedavisi yapılırken bazı vakalarda geç kalınma durumunda tıkalı kanallar görülür. Tıkalı kanal tedavisi yapılarak pulpuların tamamen açılması sağlanır. Kanal köklerine dezenfekte işlemi yapılarak temizliği gerçekleştirilir. Diş kökleri tamamen temizlendikten sonra kanal kökleri doldurulur ve mühürlenir.

Diş köklerinin dar bir yapısı vardır. Diş köklerini temizlemek için kullandığımız kanal eğelerinin, kanallara giremediği durumlarda kanallar yeterince temizlenemez ve bu kanallara tıkalı kanallar denir. Tıkalı kanallı bir dişiniz varsa ve kanal tedavisi yaptırıyorsanız ve ağrınız yok ise dişinizi çektirmeye gerek yoktur.

Kanal Tedavisi Fiyatları

Kanal tedavisi fiyatları tıkalı kanalların tıkanıklık durumuna göre değişir. Keskin diş kliniğimizde uygulanan kanal tedavisi fiyat bilgisi için bizlere ulaşabilirsiniz. Kanal tedavisi destekleyici tedaviler, tıkalı kanal tedavisi uygulanacak yöntemler hastanın durumuna göre belirlenmektedir. Endodonti fiyatları diğer tedavilerde olduğu gibi TDB’ nin belirlediği kanal tedavisi fiyatları listeleri baz alınarak hesaplanır.

Tıkalı Kanal Tedavisi
Tıkalı Kanal Tedavisi Fiyatları

Kanal Tedavisi Hakkında Yanlış Bilinenler

Kanal tedavisi zordur. Hayır kanal tedavisi sürecinde hastamıza rahat ve konforlu bir ortam sağlanır. İleri teknolojik cihaz ve aletler kullanılarak kök kanal boşlukları temizlenir. Alanında uzman hekimler tarafından yapılan tıkalı kanal tedavisi işlemi oldukça kolay ve rahat yapılmaktadır.

Çok ağrılı bir işlemdir. Kanal tedavisi sırasında çevre dokular uyuşturulduğu için hastalarımız herhangi bir acı hissetmeyecek. Bu nedenle kanal tedavisi ağrılı bir işlem değildir.

Kanal tedavisi uzun sürüyor ve defalarca seansa gitmek gerekiyor. Kanal tedavisi bir seansta bitmeyebilir. Çünkü diş kökünde bulunan pulpaların canlılığını kazandırılması gerekiyor. Tıkalı kanal tedavisi kanallar tamamen temizleninceye kadar devam eder. Çok uzun uzadıya seanslar olamayacaktır. Kök kanallarını genişleten teknolojik cihazlar sayesinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanan tedavidir.

Kanal tedavisi diş köklerine zarar verir. Hayır kanal tedavisi diş kökünde oluşan enfeksiyon ve iltihapları temizleyerek steril diş kökü yapısı kazandırır. Eğer kanal tedavisi için geç kalınırsa diş kayıpları meydana gelir.

Kanal tedavisi yapılan dişin ömrü kısalır. Kanal tedavisi diş kayıplarını önlemek için uygulanır. Diş kökünde canlılığını yitiren pulpaların geri dönüştürülebilmesi için tüm çalışmalar yapılır ve diş kurtarılmaya çalışılır. Uzman ellerde yapılan kanal tedavili diş ömrü uzar.

Tıkalı kanal tedavisi kanalların dezenfekte yapılarak pulpa canlılığını geri kazandırmak ve diş kayıplarını önlemek için kullanılan tedavidir. Kanal tedavisi için erkenden önlem almak dişi kurtarmak için en etkili yöntemdir. Tıkalı kanal tedavisi fiyatları ve tıkalı kanal tedavisi detaylı bilgi almak için keskin diş kliniği merkezimize başvuru yapabilirsiniz. Kanal tedavisi hakkında kulaktan dolma bilgiler ile tedavinizi ötelemeyin. Kanal tedavileri dişlerinizin ve sizlerin sağlığı için önem taşıyan bir işlemdir.

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 4 Ortalama: 4]

  1. E.... Ç diyor ki:

    Merhaba ben 3gün önce kaplama altında daha önceden kana tedavisi uygulanan dişimin tekrar kanal yenileme tedavisi yapıldı birinci seans oldu. Ama bugün 4 gün ve dişimin ağrısı hiç kesilmiyor ağrı kesiciler bile artık yetersiz geliyor ve suratım burun yanım ve gözaltlarımda şişlik ve ağrı devam ediyor ne yapmalıyım acillll

  2. Sevgi diyor ki:

    İyi günler hocam bir hafta önce kanal tedaviisi yaptım fakat kökü tıkalı olduğu için halen ağrı sızı var . Gittiğim doktor tekrar kanalı açıp temizledi ama köküne girmeiyorum dedi nasıl bı yol izlemeliyim acaba . Flimde var elimde gönderebilirim size

  3. hayrettin D. diyor ki:

    hocam kısa ve net açıklamanız için teşekkür ederim. nette kanal tedavisi tıkalı kanal diye aratınca sadece kanal tedavisini anlatan yazılarla ve boş kalabalıkla karşılaştım ama sizin kısa sade ve net yazınız sayesinde artık korkmuyorum. istanbulda olsaydım size muayene olmaya gelirdim. kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir