Neden diş hekimleri sürekli kontrol kontrol diye tutturur?

İçindekiler

Diş hekiminizde tedavilerinizi bitirdikten sonra diş hekiminiz 6 ayda 1 kontrole gelmeniz gerektiğiniz söyler. Bunu para kazanmak için yapıyor olabilir diye düşünebilirsiniz ama aksine siz 6 ayda 1 kontrole geldiğiniz zaman protez, implant, kanal tedavisi gibi daha çok paraya mal olan işlemleriniz azalacak ve diş hekiminiz sizden daha az para kazanacaktır:)

Peki neden 6 ayda 1 kontrol?

Dişlerimde ne ağrı ve ne sızlama var düzenli olarakta fırçalıyorum deseniz bile dişleriniz çürüyebilir. Bu çürükler başlangıçtan itibaren 3-6 ay içinde dolgu yapılacak hale gelir ve çürüklere dolgu işlemi ile müdahale edilmez ise ağrı ve sızı başlayacaktır. Ağrılı ve sızılı işinize hemen müdahale edilmez ise kanal tedavisi yapılması gerekecek ve bu işlemde uzun süre ertelenirse dişiniz çekilmek zorunda kalacaktır.

Düzenli olarak yapılan kontroller, başlayan bir erken dönem çürüğüne müdahale edilmesini sağlar. Böylece size daha ağrı vermeden, dişinizi tedavi ettirmiş olursunuz. Beklediğiniz zaman kanal tedavisi gerektirip ağrı yapabilecek, yüzünüzü şişirebilecek bir diş, 6 ayda 1 düzenli olarak yapılan bir diş hekimi kontrolü ile dolgu ile kurtulabilir. Çekilip yerine köprü yada implant gerektirecek bir diş, rutin kontroller sayesinde ağızda tutulabilir, ve en sağlıklı tedavi yapılmış olup paranız da cebinizde kalır.

6 ayda 1 yapılan düzenli kontrollerde bakteri plağı ya da diş taşı olup olmadığı da kontrol edilir. Bakteri plağı, yapışkan şeffaf bir tabakadır temizlenmezse sertleşip diştaşına dönüşebilir ve diştaşı fırçalama ve diş ipi kullanımı ile temizlenmez. Düzenli olarak Diştaşı temizliği yapılmaz ise diş etiniz sağlığını kaybeder ve diş eti çekilmesi gibi sağlıksız ve estetik durmayan durumlar oluşabilir.

Anlatmaya çalıştığım durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız siz de 6 ayda 1 Diş Doktorunuza kontrole gitmeyi unutmayın.

 

Diş Hekimimden ayrıldıktan sonra 6 ay boyunca dişlerime nasıl bakmalıyım?

Evde düzenli diş bakımı nasıl olmalı?

 

Yazımızı Değerlendirin
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir